La banda sonora del creador d'«Els Picapedra» motiva una comèdia de creació amb sabor de Hollywood dels anys seixanta

Juan García Esquivel va ser el músic que va crear la banda sonora de projectes audiovisuals com ara Kojak i Els Picapedra. La seva música, que evoca el Hollywood del glamur, té una faceta més minoritària, una música futurista. Esquivel va descobrir l'estereofonia quasi per casualitat. Esquivel! una comèdia estereofònica, que està en cartell fins al 13 de juny a la Nau Ivanow de Barcelona, s'inspira en aquestes bandes sonores més desconegudes per construir una comèdia amb uns personatges que aspiren a ser feliços però que sempre es veuen perdedors. Des del detectiu privat que està condemnat a parlar amb una veu en off fins a la presentadora que sempre està esplèndida. Sis actors interpreten una trentena de personatges que es troben en un espai indeterminat. Tot succeeix, o pot succeir, dins del cap d'una creadora que pateix impulsos musicals perquè l'inspirin en les seves creacions. Aquesta és la primera producció de la companyia Arcàdia, que participa en el Projecte Obert de Recerca Creativa.

El director i autor del muntatge és Llàtzer Garcia, que defineix la peça de «comèdia estrambòtica i alhora elegant»: «Per una banda, s'hi intueix un Cary Grant i, per l'altra, un Jerry Lewis; per un costat, un galant i, per l'altre, un inspector Clouseau.» L'obra dura una hora i mitja, però imagina un viatge en el temps durant quatre hores pels ambients dels anys trenta, els cinquanta, els setanta o el futur. Garcia compara el viatge amb el que la Dorothy fa a El Mag d'Oz. Les referències cinematogràfiques en el muntatge són contínues, però Garcia ha volgut fer una proposta totalment teatral.

Esquivel és el quart espectacle del Projecte Obert de Recerca Creativa, que han impulsat les companyies El Nacional No Ens Vol, l'Associació Cultural Manel i Arcàdia. Hi ha garantida una segona edició a la Ivanow.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.