Economia

viticultura

turisme

Llunes de vins intensos

Clos Pons reforça l'aposta per l'enoturisme a les Garrigues i construirà un hotel privat al celler

Compleix 10 anys produint 220.000 ampolles, que ven a 40 països

Els nord-americans, emprenedors i optimistes de naixement i d'història, afirmen allò de que una desgràcia cal convertir-la en oportunitat. L'hivern del 2001, una gelada va matar 100 hectàrees d'olivers de la família Pons a l'Albagès. Aquesta empresa familiar fa quatre generacions que es dedica a l'oli d'oliva i aleshores va substituir els arbres per 40 hectàrees de ceps, tot fent una aposta pel vi de qualitat i amb certificació ecològica. Ara fa deu anys, el celler Clos Pons va néixer amb clara vocació d'atraure visitants en una de les zones més poc visitades de les Garrigues.

L'oli dels Pons es manté com el tronc del negoci: s'exporta a 140 països i tancarà aquesta any amb una facturació de 37 milions. La branca vitivinícola exhibeix xifres més menudes, però destacables en la constel·lació de cellers, sovint petits, de la DO Costers del Segre. Recolzats en la xarxa comercial oleícola, els vins de Clos Pons ja s'exporten a 40 països i enguany ha produït 220.000 ampolles de sis referències diferents. El celler és encara el “fill petit” del grup, segons el director general, Eduard Pons, però la previsió és assolir les 400.000 quan tota la plantació entri en producció.

Clos Pons elabora vins de preu mitjà-alt i en un mercat internacional en el qual l'oferta supera la demanda, el paisatge aspre i singular d'aquest racó garriguenc contribueix a diferenciar-lo. “És un territori desconegut, sense contaminacions de cap tipus. Al llarg d'aquests anys, hem vist en els ulls dels nostres clients, distribuïdors, periodistes i visitants la fascinació que desperta. Aquí se senten lliures i, en un ambient relaxat, poden gaudir dels vins. És tota una experiència ”, afirma Eduard Pons. Amb un cel serè, la llum blanca de les llunes d'hivern projectades sobre els bancals regalen un espectacle natural cubista. A molts dels 9.000 visitants que ha rebut el celler en aquests deu anys segurament els hauria agradat contemplar també aquesta perspectiva. Amb experiència amb oleoturisme i ja abocats a l'organització d'activitats gastronòmiques, esportives i enològiques, Clos Pons ha vist una altra oportunitat en les nits de l'Albagès. Així, l'any vinent construirà entre set i vuit habitacions al mateix celler. Serà un hotel privat només per als visitants professionals per experimentar l'emoció del silenci garriguenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia