Militants del PSC van avalar part de la fiança perquè Dobarco sortís de la presó
El govern colomenc qualifica de «correcte» el fet i afirma que respon a la «relació d'amistat» amb l'exregidor
Manuel Dobarco, suspès temporalment de militància pel PSC pel fet d'estar involucrat en el cas Pretòria, va sortir de la presó de Brians 2 dijous al vespre després de pagar la fiança de 200.000 euros imposada pel jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón. Una part d'aquests diners, però, els van aportar militants de base de l'agrupació local i excompanys de Dobarco a l'Ajuntament colomenc, que van signar avals bancaris per diverses quantitats i en funció de les seves possibilitats per afegir-les als diners que va aportar la família.
El primer tinent d'alcalde l'Ajuntament, Joan Carles Mas, va qualificar ahir de «correcta» l'ajuda que molts regidors a títol individual van fer a Dobarco. «Han estat persones que individualment han fet una aportació per poder atendre una fiança per aconseguir la seva llibertat provisional», va assegurar Mas, que va destacar que aquestes persones que l'han avalat s'han mogut per «la relació d'amistat i personal» amb ell. Mas, però, no va voler confirmar ni desmentir si ell va ser un dels que van aportar diners perquè l'exregidor d'Urbanisme aconseguís sortir en llibertat. Tot i que amb una fiança més petita, ni els regidors ni els militants van fer al seu moment la recol·lecta en el cas del director gerent de Serveis, Pascual Vela, que va haver de pagar 24.000 euros per quedar lliure.
Manuel Dobarco està imputat per la trama de corrupció urbanística, amb epicentre a Santa Coloma, batejada com a operació Pretòria. Per la mateixa causa, encara són a la presó l'exalcalde de la ciutat, Bartomeu Muñoz; el suposat cervell de la trama, Lluís García, Luigi, i els dos alts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.
Nomenen els gestors
D'altra banda, els tres gestors de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) que s'encarregaran d'administrar i gestionar l'empresa municipal Gramepark van prendre possessió del càrrec ahir. Segons van assegurar fonts de l'OAC, encara es desconeix el temps concret que l'empresa municipal estarà sota la seva tutela. «No se sap el temps. En principi, funcionarà tot el temps que estigui el procediment judicial en marxa», van dir les mateixes fonts, que no van poder confirmar si l'auditoria encarregada per l'Ajuntament quedarà paralitzada o no. L'OAC controlarà els comptes de l'empresa municipals. Segons la interlocutòria de Garzón, l'organisme públic té un «forat» de 85 milions d'euros.