L'escola Bambini de Girona obre secundària el curs que ve i inicia un nou mètode d'ensenyament

El sistema nord-americà MORE incideix en la intel·ligència emocional

Els alumnes que aquest any fan sisè de primària a l'escola Bambini de Montjuïc a Girona no hauran de canviar de centre per estudiar ESO, ja que a partir del curs que ve, l'escola oferirà ensenyament secundari. La directora, Eugenia Prades, explica que aniran incrementant cursos a partir de cada curs, començant per primer i fins a quart, d'aquí a quatre anys. De moment, no es plantegen fer batxillerat. Pel que fa a les instal·lacions, les obres d'ampliació estan previstes que comencin d'aquí a un mes i que estiguin acabades d'aquí a un any. El 1r d'ESO es cursarà en les instal·lacions actuals.

El nou mètode

L'ampliació d'estudis coincidirà amb l'aplicació del mètode MORE a l'escola. Aquest mètode es basa en la màxima «opcions múltiples per aconseguir resultats en educació». Això es tradueix en contemplar tots els vessants educatius, no només l'intel·lectual, sinó també l'emocional.

Aquest sistema va ser ideat per la doctora nord-americana Joyce Burick Swarzman, directora de l'Independent Day School–Corbett Campus, de Tampa (Florida). La base del mètode té tres eixos en relació amb els ensenyants i tres més en relació amb els alumnes.

Docents

Pel que fa als mestres i professors es tracta, en primer lloc, d'oferir-los recursos abundants per reforçar tots els aspectes de l'educació i l'aprenentatge en les seves aules i en tot el centre, per aconseguir els millors resultats per als alumnes. En segon lloc, hi ha el desenvolupament del claustre dels docents, que es basa en la «mentalitat olímpica» i que significa que «guanyar» quan, tant docents com alumnes, guanyen amb l'esforç per aconseguir l'excel·lència. Finalment, el tercer eix es refereix a transformar el procés educatiu i accelerar l'aprenentatge amb estratègies que permetin a tots els alumnes satisfer i superar les expectatives amb més facilitat i de manera més satisfactòria; generar una més gran alineació amb el desenvolupament natural dels nens de totes les edats i etapes escolars. Es tracta de crear entorns que estimulin el cervell.

Alumnes

Amb relació als alumnes cal, segons aquest mètode, primer aconseguir l'equilibri correcte entre seguretat i inseguretat, perquè tothom necessita un cert nivell de seguretat, però aquesta es pot convertir en una actitud passiva i massa complaença. Una certa inseguretat, amb activitats noves o sorpresa i que trenquin amb la rutina, pot servir per implicar els alumnes.

També cal el reconeixement i la importància individual però contextualitzada, és a dir, la connexió i el respecte envers als altres. Com a tercer punt, hi ha el creixement i la contribució: el creixement entès com l'habilitat perquè l'alumne creixi en les àrees que el poden renovar i que ho pugui fer partint de les seves habilitats naturals, i la contribució es refereix a la capacitat de servei més enllà del propi interès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.