Política

Crespo demana la nul·litat del cas de suborns a Lloret

L'advocat de l'exalcalde de CiU manté que s'han vulnerat els seus drets, com ocultar-li informació clau

El lletrat de Petrov acusa els fiscals d'ajudar els EUA contra la banca d'Andorra i el gas rus

L'exdiputat i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU); l'exregidor d'Urbanisme del municipi, Josep Valls; Andrei B. Petrov de l'empresa DDC; l'arquitecta Pilar Gimeno, i el president del club de hoquei de Lloret, Joan Perarnau, van seure ahir a la banqueta dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per respondre de les acusacions de suborn i prevaricació per afavorir l'empresari que es vincula amb la màfia russa.

En la primera sessió del judici, només van intervenir els advocats defensors, que van coincidir a demanar al tribunal la nul·litat del cas per “vulneració de drets fonamentals” dels processats i van reiterar que “no s'ha comès cap delicte”. Els fiscals anticorrupció Fernando Bermejo i José Grinda –que demanen dos anys i set mesos de presó per a Crespo– van negar irregularitats.

El cas es va iniciar amb una querella d'aquests fiscals contra Crespo que van presentar el 2011 al TSJC, tribunal que va remetre el cas a un jutjat de Blanes perquè s'investigués millor si hi havia “indicis objectivables contra aforats”. El jutjat de Blanes va aprovar la intervenció telefònica a Petrov i a Gimeno, fins que el febrer del 2012, els fiscals van demanar-li que s'inhibís cap a l'Audiencia Nacional en sospitar blanqueig de capitals d'inversors russos, causa encara oberta. I a Madrid, el febrer del 2013, es van veure indicis que Crespo havia afavorit Petrov en la construcció d'un centre comercial i aparcaments a l'antiga plaça de braus de Lloret. Va estalviar-li 133.754 euros en bonificacions d'impostos, a canvi d'un viatge a Rússia, un rellotge i 370.000 euros en el patrocini dels clubs d'hoquei i de futbol.

Manuel González Peeters, advocat de Crespo, Valls i Perarnau, va manifestar que “s'ha ocultat informació determinant”, referint-se al contingut de les trucades intervingudes, i de les quals va assegurar que “hi ha buits, sense control judicial”. També va impugnar la pericial urbanística, ja que els pèrits “es van declarar incapacitats per fer-la”. L'advocat de Petrov, Jacobo Teijelo, va acusar els dos fiscals d'estar al servei dels Estats Units: “El mateix Departament del Tresor admet que en seguir Petrov es va afavorir la caiguda de la Banca Privada d'Andorra.” I va assegurar que “Espanya és la punta de llança contra el gas rus”.Manel Mir, advocat de Gimeno, també va demanar que s'expulsi la pericial urbanística i va aportar documents per demostrar que la seva clienta “només requeria a l'Ajuntament el compliment del conveni”. A més, va sol·licitar que els acusats declarin al final del judici per garantir millor el seu dret de defensa. Els fiscals no s'hi van oposar i el tribunal ho resoldrà tot el 30 de juny, que es reprendrà la vista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia