Economia

Bizbarcelona

Emprenedors activats

Oportunitats, incentius, eines, finançament, assessorament, innovació en la gestió i solucions per a l'empresa constitueixen l'oferta del saló per a pimes i emprenedors

Més de 200 ponents participen en mig centenar de conferències

La Cambra de Barcelona i CaixaBank expliquen a les pimes com poden accedir al mercat exterior

El saló concentraserveis i activitats d'utilitat per als qui vulguin materialitzar els projectes i idees de negoci

Intensa és l'adjectiu que millor defineix la primera de les dues jornades del saló Bizbarcelona by Barcelona Activa, que va inaugurar ahir la cinquena edició als palaus 1 i 2 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, amb una oferta molt ampliada respecte a la de l'any passat. Promogut per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, La Caixa, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i Pimec, la trobada anual dedicada a pimes i emprenedors ha concentrat un centenar d'expositors i 103 entitats –de les quals 98 formen part de la Bizcommunity–, ofereix 143 conferències en les quals participaran 220 ponents i organitza una trentena d'activitats de treball en xarxa, entre altres experiències.

El saló, que va ser inaugurat pel conseller d'Empresa de la Generalitat, Felip Puig, disposa de dues àrees ben diferenciades: Bizemprèn, enfocada a emprenedors, i Bizpimes, dirigida a pimes que volen créixer. Malgrat la intensa calor, tant dins com fora dels pavellons, les dues zones eren un continu anar i venir de gent interessada a localitzar la trentena de plataformes d'inversió dirigides a finançar nous projectes de negoci, l'espai dedicat a la franquícia com a fórmula d'autoocupació i sistema d'expansió empresarial, la proposta Reempresa –comprar una empresa en funcionament–, com incorporar les noves tecnologies o l'espai Bizexporta, promogut per la Cambra de Barcelona i CaixaBank, dedicat a les claus per accedir als mercats exteriors.

La incorporació de Pimec, que aquest any s'ha afegit com a promotora del saló, augmenta l'oferta per a micro, petites i mitjanes empreses i també per a autònoms. Bizpimes té programades més de 50 ponències sobre finançament alternatiu, gestió de la morositat, adaptació dels canals de venda als nous compradors, darreres tendències en comerç digital, errors que s'han d'evitar a l'hora d'exportar, emprenedoria corporativa i com i on es pot trobar talent per a l'empresa. En aquest sentit, una de les activitats noves del saló, promoguda conjuntament per Pimec i Barcelona Activa, és el Network talent, que es du a terme en el Job Market Place del Palau 1. Aquí, candidats prèviament inscrits a través d'internet i seleccionats pels promotors de l'activitat es troben amb representants d'empreses que busquen perfils com els seus. Un total de quatre trobades durant els dos dies de saló, en què es faran entrevistes personals amb l'esperança que desemboquin en nous llocs de treball.

Gran diversitat de ponents

En l'ampli cartell de ponents de diverses disciplines que participen a Bizbarcelona figuren reconegudes figures, com ara l'escriptor, actor i presentador de televisió Christian Gálvez; Maria Belón, la dona que va inspirar la pel·lícula Lo imposible; el fundador d'El Tenedor, Marcos Alves, o el jove productor revelació de la nova onada de cineastes catalans i president de Compacto, Aritz Cirbián, que intervé en una de les conferències d'avui sobre economia social i cooperativa.

La passió per emprendre i per fer créixer el negoci no amaga la preocupació pel finançament; per això els promotors del saló han incorporat a la seva oferta plataformes d'inversió, públiques i privades, que mantenen rodes de contacte amb emprenedors amb un projecte per a finançar.

També Pimec organitza una nova edició del seu Mercat Financiapyme, en què les companyies presenten els projectes empresarials de manera directa per millorar les condicions d'accés al crèdit.

L'espai dedicat a l'assessorament a l'emprenedor, iniciat o no, disposa de la col·laboració de VAE (Voluntaris en Assessoria Empresarial), format per una seixantena de socis exdirectius i exempresaris –una part d'ells encara en actiu– per als quals aquesta activitat és pura passió pel negoci i, segons Emili Godes i Josep Lluís Navas, amb ganes de retornar a la societat allò que els ha donat. VAE ofereix una llarga experiència en el món empresarial, consells, xerrades i moltes altres activitats, de manera totalment gratuïta (www.vaecat.org).

Un país que fa empresa
Catalunya va registrar una taxa d'activitat emprenedora del 7,54% el 2014, un 14% més que l'any anterior, segons l'informe Global Emprenedoria Monitor (GEM) Catalunya, impulsat per la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Aquesta xifra és superior a la mitjana de la UE (6,9%) i a la del conjunt de l'Estat (5,4%). L'informe, a més, indica que els nous emprenedors han augmentat un 32% a Catalunya i un 36% a Barcelona, mentre que el tancament d'empreses s'ha reduït a la meitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia