cultura

Nou director, nous reptes

Simon Halsey reemplaçarà Josep Vila al capdavant dels cors de l'Orfeó Català

El prestigiós director britànic de repertori coral Simon Halsey reemplaçarà Josep Vila al capdavant del Cor de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau a partir de l'estiu vinent. Així ho va decidir la junta directiva del Palau de la Música Catalana-Orfeó Català en una reunió dimarts passat. “Volem obrir una nova etapa i s'ha buscat un perfil que encaixi amb la nostra institució”, va explicar ahir Mariona Carulla. La presidenta de l'entitat va assenyalar el “desgast” que suposa un lideratge de 18 anys de Josep Vila, que “ha respost amb comprensió”, segons Joan Oller, director general del Palau.

“Halsey és un dels millors directors d'Europa i ha estat una aposta de gran ambició –afirmava Oller–, és un canvi de model cap a la innovació.” De fet, Halsey ha realitzat recentment projectes capdavanters com ara dues Passions amb una posada en escena de Peter Sellers, o bé el Human requiem amb la coreògrafa Sasha Waltz. D'altra banda, el director no tindrà una presència constant a Barcelona, sinó que vindrà un mínim de quinze setmanes. El contracte, que encara s'està negociant, és de tres anys, més dos de pròrroga. Des del 2001 fins ara Halsey ha estat el director del Cor de la Ràdio de Berlín, i també és el director del Cor de la London Symphony, entre altres direccions corals. Amb els cantaires de l'Orfeó hi va preparar fa poc un Requiem de Fauré. “Hi va haver molt bona química”, assenyalava Carulla. “L'hem informat de les característiques de l'Orfeó, que és més que un cor, i l'haurem d'ajudar perquè també farà d'ambaixador de la cultura catalana”, va reblar Oller.

Augment de públic

Els responsables del Palau també van presentar ahir un balanç de la passada temporada, que es tanca amb un increment de públic del 16%, amb 157.404 espectadors. D'aquests es calcula que al voltant d'un 20% són estrangers. Les visites guiades també han crescut un 8%. Tot i que els ingressos de l'entitat, gairebé 13 milions d'euros, han sobrepassat les despeses, el resultat ha estat negatiu per culpa del procés judicial que està en marxa contra els antics gestors. Aquestes són finançades, però, pel Fons Especial Voluntari, que disposa de sis milions procedents dels rescabalaments que per via judicial han retornat els acusats.

Una altra novetat és la inversió d'1,3 milions d'euros per mantenir l'edifici modernista, que es destinen a adaptar-lo a les mesures de seguretat i als treballs de restauració de fusteria i de les vidrieres que donen al carrer Amadeu Vives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia