La clínica Girona, acreditada per la promoció de la dieta mediterrània
El menjador laboral de la clínica Girona, que serveix uns 7.000 plats a l'any, va rebre ahir la certificació AMED –atorgada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya–, que acredita que promou la dieta mediterrània entre els seus treballadors.
L'adjunt a la gerència de la clínica, Peio Solà, va destacar que han volgut assolir l'acreditació per dos motius: per donar exemple com a institució sanitària i també per als treballadors del centre. Per la seva banda, el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart, va subratllar la importància de prendre mesures contra “l'epidèmia que ve, que és l'excés de pes”. I el primer tinent d'alcalde i regidor de Salut de Girona, Jordi Fàbrega, va recordar “el prestigi” que té la clínica.
La clínica Girona s el sisè centre hospitalari gironí que rep aquesta certificació, després de la clínica Salus Infirmorum de Banyoles (acreditada l'any 2010), l'hospital de Palamós (2011), el Sant Jaume d'Olot (2013), el de Figueres i el parc hospitalari Martí i Julià de Salt (2014). A Girona hi ha 32 establiments acreditats, amb uns 3.750 comensals diaris.