Educació

El Campus de l'Alimentació tindrà estudis d'hostaleria

L'Escola de Restauració de Santa Coloma traslladarà el 2015 la seva oferta pública de formació de cuiners i cambrers al recinte Torribera

El centre, que ocuparà un edifici catalogat, guanyarà espai

L'Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet s'afegirà a l'oferta docent que ofereix el Campus de l'Alimentació de la UB, al recinte Torribera. L'escola, dedicada des de l'any 1991 a la formació de cuiners i cambrers, està impulsada per l'Ajuntament de Santa Coloma a través de l'empresa municipal Grameimpuls SA. Amb aquest trasllat, que es podria materialitzar el gener del 2015, Santa Coloma fa un pas més per consolidar l'oferta formativa en l'àmbit de la gastronomia i la unifica al recinte Torribera de la Diputació de Barcelona. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Carles Combarros (CiU), valora el fet de situar en un mateix espai tots els estudis d'una temàtica en què Santa Coloma vol convertir--se en referent. “Serà una bona via per crear sinergies entre la universitat i l'escola”, assegura Combarros.

Els estudis s'ubicaran al pavelló Canigó, un edifici que la Diputació cedirà a l'Ajuntament perquè s'hi pugui instal·lar l'Escola de Restauració. Es tracta d'un immoble catalogat, construït a principis del segle XX. Fins fa uns anys havia tingut part de les instal·lacions de la Clínica Mental i a hores d'ara la Diputació el fa servir de magatzem. La Diputació i l'Ajuntament negocien a hores d'ara com es finançarà la rehabilitació de l'edifici i el seu condicionament perquè pugui rebre l'escola, que amb el canvi tindrà més espai per desenvolupar la seva activitat formativa.

L'Escola de Restauració ofereix cursos de formació ocupacional de cuina i cambrers, cursos de formació contínua per a professionals en actiu i cursos de cuina per a aficionats, que tenen molt bona resposta. Des de la seva fundació, l'escola ha format prop de 1.300 alumnes en les especialitats de cuina i cambrer, però també ha realitzat cursos monogràfics de pastisseria i de cocteleria. L'índex d'inserció laboral dels cursos de formació ocupacional del centre se situa a l'entorn del 75%, una xifra molt bona si es té en compte la situació actual. Aquest és un bon motiu, segons el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, per potenciar la tasca de l'escola, situada en un entorn molt proper a Barcelona, on l'oferta de restauració creix i “cada cop hi ha més demanda de cambrers i cuiners ben formats pel potencial turístic que té la ciutat”. L'aposta de l'escola ha estat sempre la formació de qualitat del servei de sala i bar, a més d'una orientació cap a les noves tendències culinàries que començaven a despuntar a Catalunya i a Santa Coloma de Gramenet.

A més dels espais de formació, la nova seu mantindrà el menjador de servei on els alumnes fan un aprenentatge proper a la realitat.

LA XIFRA

75
per cent és l'index d'inserció
dels alumnes que han fet cursos de formació ocupacional a l'Escola de Restauració

Grameimpuls celebra 25 anys

L'empresa municipal Grameimpuls SA va celebrar ahir al vespre els seus 25 anys en un acte que es va fer al pavelló Canigó del recinte Torribera, l'edifici que rebrà l'Escola de Restauració. Grameimpuls es dedica des de l'inicis a la promoció de l'activitat econòmica de la ciutat des de tres àmbits: la formació, l'ocupació i l'emprenedoria.

Durant els seus 25 anys d'història, aquesta societat municipal ha anat creixent i oferint més serveis als ciutadans. Actualment té tres centres de formació ocupacional, el CFO La Ginesta, el Centre de Formació i Treball, a més de l'Escola de Restauració, on es desenvolupen programes de qualificació professional i d'igualtat d'oportunitats i de gènere. Grameimpuls té també dos centres d'empreses, Can Peixauet i Bosc Llarg, per ubicar negocis de nova creació. A través del seu servei de Foment Empresarial s'han fet viables més de 1.600 idees de negoci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia