Societat

pobresa energètica

Gas Natural lliura la informació del cas de Reus

Munté diu que hi va haver “incompliment” per part de l'empresa

JxSí vol que els seus directius vagin al Parlament

Gas Natural va lliurar ahir al migdia tota la documentació que el govern li havia requerit per investigar el tall de subministrament d'electricitat a l'habitatge de Reus (Baix Camp) on dilluns de la setmana passada va morir una dona de 81 anys per un incendi provocat per una espelma. La companyia va entregar la informació requerida al registre del Departament d'Empresa i Coneixement sense esgotar el termini màxim –tenia fins a les dotze de la nit–, però no va fer públic el contingut.

A partir de l'anàlisi del contingut, Empresa i Coneixement ha explicat que s'obrirà un expedient que pot ser informatiu o sancionador . Els responsables de Gas Natural ja van reconèixer la setmana passada que no havien avisat els serveis socials de l'Ajuntament de Reus abans de fer el tall de llum per comprovar si es tractava d'una situació de vulnerabilitat, tal com assenyala la llei 24/2015. Consideren que la llei contra la pobresa energètica no és vigent , perquè no s'ha desenvolupat el reglament.

La vicepresidenta del govern, Neus Munté, va recordar ahir que la llei 24/2015 és “molt i molt clara” i hi va afegir que indica “de manera molt explícita” que no es pot produir un tall sense comunicar-ho als serveis socials. Per això va parlar, tal com ja van fer alguns membres del govern fa uns dies, d'“incompliment” de la companyia. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, es va comprometre divendres amb l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Taula del Tercer Sector Social a fer inspeccions d'ofici a les companyies.

Ahir mateix JxSí va demanar la compareixença al Parlament de representants de Gas Natural perquè donin explicacions sobre la mort de Reus. Al vespre, un centenar de persones, convocades per entitats com Endavant, Arran i la CUP, es van concentrar davant d'una oficina de Gas Natural a l'Eixample de Barcelona.

LA FRASE

Cal que tots els ajuntaments facin complir la llei contra la pobresa energètica i siguin proactius
Maria Campuzano
portaveu de l'aliança contra la pobresa energètica

Reus sancionarà els talls d'energia que no es comuniquin

redacció

L'Ajuntament de Reus es va comprometre ahir amb l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a obrir expedients sancionadors per tots aquells talls de subministrament energètic que es facin sense comunicar-ho prèviament als serveis socials com exigeix la normativa, segons ACN. Després d'una reunió amb l'alcalde reusenc i la regidora de Benestar Social, la portaveu de l'APE, Maria Campuzano, va insistir que cal que tots els ajuntaments siguin més proactius a complir la llei 24/2015, i va posar d'exemple Sabadell, que ha obert uns 250 expedients sancionadors per aquestes infraccions. També va dir que Reus estudiarà la instal·lació de comptadors socials per a les famílies que no tinguin garantits els serveis, i fins que no se'ls trobi una alternativa habitacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia