Societat

llengua

Lloret de Mar reivindica el català com a idioma d'ús social

L'Ajuntament de Lloret de Mar va signar ahir un conveni amb l'associació de comerciants i el Gremi de l'Hostaleria per fomentar l'ús de la llengua catalana. “El català ha de ser l'idioma vehicular en les relacions amb tots els ciutadans”, va afirmar Ignasi Riera (CiU), tinent d'alcalde de Lloret de Mar. Riera va fer una crida a prendre consciència que el català “és la nostra llengua”, i de la importància de “dirigir-nos en primer terme en català i veure la reacció”.

La campanya, batejada amb el nom A Lloret, sumem en català!, consisteix en cartells, fullets i adhesius per conscienciar la població i sobretot els comerciants. En la presentació hi van assistir alguns dels protagonistes de la campanya, estudiants de català. “Fa una estona parlava en català a un senyor català i em responia en castellà; la conversa ha seguit, jo en català i ell en castellà”, va explicar la Bawna, de l'Índia. Aquest és un costum que es vol evitar amb la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.