Societat

Els metges MIR de la Vall d'Hebron desconvoquen la vaga indefinida

L'assemblea dels metges interns residents ratifica l'acord assolit amb la direcció del centre per revisar els plans de guàrdies

Els MIR van iniciar el dimarts una aturada indefinida en protesta per la instrucció que limitava les hores de guàrdies

Els metges interns residents (MIR) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han desconvocat aquest dimecres la vaga indefinida que van iniciar ahir dimarts. L'assemblea dels MIR ha ratificat l'acord assolit amb la gerència de l'hospital després que l'Institut Català de la Salut (ICS) hagi anunciat que suspèn la instrucció que limitava les guàrdies.

L'acord assolit entre la direcció del centre i els representants dels residents millora un primer preacord rebutjat ahir en el fet que la direcció ha accedit a revisar els plans funcionals de guàrdies de nou especialitats.

Els metges residents tornaran a la feina aquest dijous a partir de les vuit del matí, quan es produeix el canvi de torn dels facultatius.

El portaveu del col·lectiu, Jaume Mestre, ha explicat en declaracions a Europa Press que la decisió s'ha pres amb el suport d'un 93% dels prop de 400 MIR del centre a l'assemblea d'aquest vespre.

Mestre ha celebrat que l'ICS hagi “reaccionat tan ràpid” i ha admès que no esperaven que el límit de guàrdies se suprimís tan aviat.

Els més de 400 MIR de l'Hospital de la Vall d'Hebron van convocar la setmana passada la vaga indefinida per protestar contra la nova directiva europa que limita les hores de guàrdia dels MIR a 850 anuals i contra les “successives retallades”. Dues mesures que, segons els residents, fan “insostenible” l'actual model de formació i “no garanteixen una atenció de qualitat en els malalts”.

Poques hores després d'iniciar-se la protesta, l'ICS va derogar la instrucció i va assegurar que es mantindrien les guàrdies de 17 a 24 hores en funció de l'especialitat fins que no es negociï un nou pla d'urgències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia