Èxit del curs de cuina en línia dels Roca a la UdG
Més d'11.000 persones de diversos països s'han inscrit al curs de cuina al buit d'El Celler de Can Roca
La iniciativa també reforça el projecte d'expansió a Llatinoamèrica
El nou curs de cuina en línia i gratuït de la Universitat de Girona (UdG), rodat a El Celler de Can Roca i dedicat a la cuina al buit, ja ha superat els més d'11.000 inscrits. Aquest MOOC (per la seves sigles en anglès), rodat íntegrament en castellà, és impartit per Salvador Brugués, cuiner especialista en la tècnica de la cocció a baixa temperatura. El curs ofereix les bases i la tècnica de la cuina al buit des de l'experiència del restaurant. De fet, aquesta tècnica s'emmarca en el corrent de la cocció a baixa temperatura, que cou el producte amb el màxim respecte i amb un resultat final de gran qualitat organolèptica. El curs en línia s'ofereix a través de Miríada X, una iniciativa de Telefónica i Universia, que és la segona plataforma mundial de MOOC i la primera en llengua castellana. Per Jaume Pagès, conseller delegat d'Universia, els MOOC són l'instrument ideal per a la col·laboració entre la universitat i l'empresa.
Ramon Moreno Amich, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, destaca la importància d'aquest curs perquè amplia l'oferta dels cursos en línia, que cada vegada les universitats van incorporant. Moreno també remarca la projecció que pot tenir aquest curs rodat en castellà en el mercat iberoamericà. Precisament, la UdG fa una aposta molt important per aquest àmbit geogràfic. Aquest treball ha permès només entre el 2014 i el 2015 visitar Mèxic, Xile, Colòmbia, el Perú, l'Equador i l'Argentina. Dos dels objectius fonamentals han estat la formalització de convenis de doble titulació internacional que reforcin els estudis de postgrau, i identificar institucions disposades a cofinançar ajuts per dur a terme màsters i doctorats a la UdG, de manera que es promogui l'accés als postgraus i alhora s'incrementin els recursos.
LA FRASE
Un gran centre d'investigació
La col·laboració entre els germans Roca i la UdG no és nova perquè a El Celler de Can Roca s'hi han impartit diverses assignatures universitàries sobre cuina i enologia. A més, les dues entitats col·laboren habitualment en iniciatives d'impuls i de projecció del territori. El 2010 la Universitat els va concedir el títol de doctor honoris causa, la màxima distinció acadèmica, pel seu lideratge en el món de la gastronomia, i a més són presidents d'honor de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge. Fruit d'aquesta col·laboració la UdG i els famosos cuiners impulsen el Centre d'Innovació en Gastronomia de Girona. Aquest ha de ser un centre mixt de recerca, innovació i formació especialitzades en el camp de la gastronomia, la restauració i l'alimentació. Té la voluntat d'esdevenir un referent nacional i internacional que contribueixi a identificar Girona com a territori gastronòmic d'excel·lència, i una de les primeres accions és el curs de cuina.