Sense - Avui

Christie's subhasta un nu de Carla Bruni

Si Nicolas Sarkozy tenia l’honor de ser el primer president francès divorciat i tornat a casar en el seu mandat, a partir d’ara ja pot afegir-hi ser també el primer amb una dona amb un nu fotogràfic a subhasta, concretament el 10 d’abril.

No és aquesta l’única imatge de la dècada dels 90 que hi ha de Carla Bruni lleugera de roba, però sí la primera ocasió des que és primera dama en què un nu seu ocupa tots els mitjans. Hi va haver la foto de GQ, però aquella no es venia.

Malgrat que el morbo pot fer pujar molt el preu estimat de la foto (és de 1.900 a 2.500 euros), la casa Christie’s assegura que la seva intenció és només artística: “És una obra d’art feta fa 15 anys per un fotògraf de reconegut prestigi”. I a més forma part de tot un paquet de fotos d’un col·leccionista alemany on també apareixen les tops Kate Moss i Gisele Bundchen en postures molt més sexis que la que adopta Bruni.

Diuen que sembla extreta d’un melangiós quadre del puntillista George Seurat, però per molta sensibilitat que emani l’obra del suís Michel Comte segurament Bruni preferiria veure-la sota clau ara que està en plena campanya de rentat d’imatge.

La bella italofrancesa vol acabar amb la davallada de popularitat del seu marit que s’ha associat directament a l’estil de vida personal ostentós i un punt hortera dels últims temps. Per compensar-ho, es deixa retratar a l’Elisi amb vestit jaqueta ursulí mentre organitza els sopars d’Estat com si fos una reencarnació de la burgesa Bernadette Chirac.

La premsa diu que ella pot ajudar la presidència a passar de la imatge de dreta Rolex a la gauche caviar que ha representat tota la seva vida. Tal com feia Cécilia, ara es Carla qui intervé, opina, suggereix, escriu –fins i tot va afegir en una entrevista a Le Parisien disculpes del seu marit al ciutadà que va insultar– i li dóna suport en tot.

En la visita d’Estat que la parella comença avui a Anglaterra, la model compensarà l’escàs domini de l’anglès del seu marit, ja que parla perfectament anglès, francès i italià. A més, és capaç de parlar d’art i poesia –va de cantautora literària– mentre que a Sarko li tira més Johnny Halliday i l’humor escatològic.

La foto de Christie’s recordarà de nou als francesos que Carla, encara que no ho vulgui, és una rebel sense prejudicis que sempre ha viscut com ha volgut. És la mateixa dona que, en el seu primer acte oficial, quan Shimon Peres li va preguntar si deia “cheese”quan li feien una foto, va respondre “no, sex”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.