Canals

Un pessebre a l’estiu

Sant Llorenç de la Muga ofereix un poble emmurallat amb quatre torres i tres portals

Banyat pel riu Muga, amb les seves gorgues transparents, el poble és ideal per al bany després d’una ruta fora de la muralla

Sant Llorenç de la Muga és un poble de pessebre, emmurallat amb quatre torres i tres portals que donen accés al nucli i l’església. El poble té un rec que proporciona aigua als horts i que el voreja tot seguint les muralles. Banyat pel riu Muga, amb les seves gorgues transparents, aquest poble és ideal per al bany després d’una ruta per fora de la muralla pels boscos d’alzines, pins, castanyers, sureres i roures que envolten la població, i on hi ha guilles, esquirols, senglars, pit-roigs, o perdius. Fora de la muralla també hi ha la torre de guaita, les restes del castell, les ermites de Sant Jordi, Sant Andreu, la Mare de Déu de Palau, Sant Antoni i Carbonills, que, juntament amb el pont de Sant Antoni i el pont Vell, componen una ruta arquitectònica singular que segueix la llera del riu Muga, ara en plena efervescència després de les últimes pluges de la primavera. I rematen aquest entorn de somni quatre fonts dins del nucli urbà, una d’elles sulfurosa, coneguda popularment com la Pudosa per la fortor que desprèn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia