Canals

Una de les cent

Pals es mereix més de cent visites. Aquí us en proposem una

Passejar pel barri antic de Pals és com fer un viatge en el temps, perquè en descobrireu la història a través de cadascun dels racons

Perdre’s per carrers medievals perfectament conservats, gaudir d’una gastronomia de luxe i respirar la història natural i cultural que ofereix un dels pobles més encantadors de Catalunya, és motiu suficient per decidir passar un dia a Pals, al Baix Empordà.

El recinte medieval és un dels conjunts històrics més ben conservats de Catalunya. Situat al cor del poble, està format per carrers empedrats, cases amb finestrals gòtics i balcons plens de flors, que transporten els visitants a èpoques passades. I és que passejar pel barri antic de Pals és com fer un viatge en el temps, perquè en descobrireu la història a través de l’arquitectura, les esglésies i cadascun dels racons, plens d’encant. La Torre de les Hores –una torre romànica del segle XI–, la plaça Major, l’església de Sant Pere i els nombrosos miradors amb vistes espectaculars sobre l’Empordà que hi ha al recinte medieval, són els imprescindibles més singulars del municipi. És especialment interessant la visita al Museu-Casa de Cultura Ca la Pruna, una antiga casa fortificada que conté el Museu Arqueològic i Etnogràfic. Pals i cultura són dos termes indissociables, de manera que no us caldrà entrar en cap museu per poder gaudir de l’art tenint en compte el ventall de galeries que trobareu mentre passegeu pels carrers, amb obres d’artistes locals, nacionals i internacionals.

Però explorar a peu o en bicicleta els voltants de Pals és part de la màgia d’aquesta visita. Els paisatges que ofereixen els arrossars són especialment bonics: un espai protegit inclòs en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, zona d’aiguamolls amb dunes i vegetació autòctona i punt de trobada i cria d’aus i altres animals. Si sou més de platja, podeu triar entre la platja del Grau, poc fonda i de sorra fina, i la platja Gran, més fonda i de sorra gruixuda, totes dues amb botigues, restaurants i bars amb terrassa. En totes dues podreu gaudir en família d’aquest espai natural amb vistes a les illes Medes, ja sigui plàcidament des de la sorra, ja sigui practicant esports aquàtics o altres activitats que s’hi ofereixen.

En qualsevol cas, ben segur que en algun moment se us obrirà la gana. Això no serà cap problema, perquè l’oferta gastronòmica de Pals és excepcional. Si sou amants dels productes de proximitat, no us podeu perdre l’oportunitat de tastar els plats tradicionals de la cuina empordanesa en qualsevol dels molts restaurants i bars que hi ha la zona, amb l’arròs com a producte local protagonista i un vi de la DO Empordà per acabar-ho d’arrodonir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia