Canals

Ciutat de vermut

Reus es va convertir en un gran centre de producció de vermut a Europa

Reus, que ja tenia una indústria prèvia d’aiguardent, es va convertir l’epicentre del vermut

Reus s’ha erigit com la capital del vermut en l’actualitat. L’origen d’aquest popular vi macerat amb botànics i alcohol es remunta a l’antic Egipte, amb la troballa del donzell, una herba imprescindible per a la seva fórmula. Amb ella, uns segles després, uns vinyaters de Baviera, a Alemanya, van crear el primer vermut. Al segle XVIII, els italians el van perfeccionar, els francesos es van sumar al carro inventant el vermut blanc, i Reus, que en aquell temps era la ciutat de l’aiguardent i tenia les infraestructures necessàries, es va convertir en la capital del vermut i n’exportava arreu d’Europa. És l’època de la famosa expressió “Reus-París-Londres”, les tres ciutats que marcaven el preu del vermut.

Els amants d’aquesta beguda poden fer un primer tast al restaurant Museu del Vermut, situat en una antiga fàbrica modernista de barrets. Allà s’hi pot conèixer l’origen del vermut de Reus i descobrir l’única col·lecció del món. Una experiència per endinsar-se en la història del vermut que acaba amb un aperitiu i menú opcional, per a tothom que vulgui seguir gaudint de l’espai.

El vermut no és només una beguda espirituosa. També és un concepte. Passejar pel centre històric de Reus quan el sol és al seu punt més àlgid és treure el cap a un món on es troben el modernisme i el vermuteig en la seva màxima esplendor. A Reus podem visitar cellers com el de la casa De Muller, fundada el 1851 i ubicada als voltants de la capital. També es pot fer la visita guiada a una autèntica fàbrica de vermuts per sentir-se alquimista per un dia, a Vermut Miró.

L’Oficina de Turisme organitza visites guiades tematitzades, que inclouen llocs com el Museu del Vermut, Vermuts Rofes o la Casa del Vermut i Estació Enològica. Altres empreses turístiques ofereixen rutes que compaginen el vermut amb la descoberta de la gastronomia, els comerços o la cultura locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a