Necrològiques

Cultura

Martin Mull, actor televisiu reconegut per ‘Roseanne’ i ‘Veep’

Va ser el coronel Mustard en la versió cinematogràfica de ‘Cluedo’

L’actor Martin Dull (Chicago), conegut pel paper en la sèrie Roseanne, va morir dissabte, als 80 anys, segons va informar la seva filla a Instagram.

L’intèrpret va rebre una nominació als premis televisius Emmy el 2016 per l’actuació en una de les comèdies més populars als EUA: Veep. Roseanne, la sèrie que va catapultar a la fama John Goodman, va ser un dels xous familiars més vistos i premiats als EUA als anys noranta.

En el cinema, el seu paper més conegut va ser el del coronel Mustard en la pel·lícula El juego de la sospecha (Cluedo) (1985), de Jonathan Lynn, basada en el joc del mateix nom, al costat d’Eileen Brennan, Tim Curry i Madeline Kahn. També va ser un secundari de luxe en les comèdies Un padre en apuros, protagonitzada per Arnold Schwarzenegger, i Las locas peripecias de un señor mamá, amb Michael Keaton.

També va tenir un paper rellevant en la sèrie d’acció Arrested development, en què va ser el detectiu privat Gene Parmesan. Mull també va ser guitarrista i pintor i el seu primer paper conegut el va protagonitzar en la telenovel·la Mary Hartman, Mary Hartman i en el derivat Fernwood tonight.

Conegut pel cabell ros i un bigoti inconfusible, Mull havia estudiat art a Rhode Island. En els setanta, va actuar sovint en clubs de Hollywood.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia