Necrològiques

SOCIETAT

Mor el badaloní Albert Soler, un dels grans mestres gelaters del país

Va fundar el 1969 amb la seva dona la coneguda gelateria Can Soler

Albert Soler, fundador de la gelateria més coneguda de Badalona i una de les més prestigiosa del país, ha mort aquest cap de setmana, segons ha confirmat el local que va fundar amb la seva dona, Can Soler, el 1969.

La família ha publicat una emotiva nota de comiat recordant la figura de l’Albert a les xarxes socials: “Pare i avi incansable, lluitador i amant de la seva família i feina. Un pare que ha fet de la seva experiència personal i professional motius de reflexió convertint-se en un autèntic savi de la vida. Gràcies per ensenyar-nos tot el que sabem, continuarem el vostre llegat amb l’orgull i la satisfacció de que tu i la mama estareu feliços de que l’amor i la passió pel nostre ofici perdura amb el vostre record us estimarem eternament.”

Segons recorda el prestigiós local en el seu web, Soler i Pilar Miquel van arribar a la ciutat amb la idea de difondre i ensenyar el seu ofici. Primer van obrir l’actual gelateria al carrer Francesc Layret, on fabricaven orxata i granissats. Arran de la bona resposta dels veïns més endavant van obrir un nou establiment, al carrer de Mar. El 2016 la família, que ja porta tres generacions en el negoci, va obrir una darrera botiga a Montgat, dins el mercat de la ciutat.

La història va familiar va arrancar amb el pare de l’Albert, Miquel, que provenia d’Alacant on es dedicava al torró i el gelat, productes molt típics al País Valencià. Va treballar en diferents empreses com a mestre torroner i gelater abans de venir a Catalunya.

L’Albert va ser l’encarregat d’expandir el negoci a Badalona i de mantenir-ne l’esperit familiar. El local va guanyar el 2019 el campionat d’Espanya de gelateria artesana, considerat el guardó més rellevant del món.

A l’obrador a Badalona elaboren diàriament, gelats, orxates, granissats, gelats amb pal, entre d’altres. I quan és temporada, panellets i torrons a la fàbrica Turrones Artesanos de Xixona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.