Necrològiques

cultura

Mor Alfons Senyé, un dels pares de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

A causa de la seva defunció, l’Ajuntament ha decidit suspendre la presentació de la Festa Major d’enguany

Commoció al sector cultural de Granollers. Alfons Senyé, uns dels principals impulsors de la Festa Major de Blancs i Blaus i membre històric de diverses entitats de cultura popular de la ciutat, ha mort aquest dilluns de l’edat de 63 anys a causa d’una malaltia, segons ha informat el mitjà local Som Granollers.

Senyé, que actualment treballava de tècnic de Cultura a l’Ajuntament, va estar estretament lligat durant tota la seva vida al sector cultural de Granollers i destacava per la seva implicació en la cultura popular. De fet, va ser un dels impulsors de la Festa Major des dels seu començament i va ser cap de colla de Blaus entre 1992 i 1996. Va estar al capdavant de l’agrupació durant l’obertura de locals per a la festa major, primer a les antigues naus de Can Comas i més tard a les naus de l’antiga Roca Umbert, on a dia d’avui s’ubica la biblioteca de La Fàbrica de les Arts i el centre de cultura popular La Troca.

També va ser fundador i membre actiu de diversos grups, com a pioner en la creació del grup dels Amics dels Gegants i Capgrossos, de la colla dels Diables i de la colla del Drac, així com un dels creadors de l’associació popular l’Olla dels Pobres. Va estar vinculat amb grups festius com els del Bailo, el Colom o la Gralla de Foc. A més, va participar activament de la recuperació de les tradicionals Tronades de Migdia, i va ser ideòleg de les Cremades de l’Ajuntament.

Davant la notícia de la seva mort, han estat moltes entitats locals, veïns i amics els que han volgut donar la seva mostra de condol a través de les xarxes socials. Un d’ells ha estat la Colla de Blaus de Granollers, que ha lamentat el traspàs de Senyé, i l’ha qualificat de “gran pèrdua per la ciutat, per la cultura i per Blaus. La seva dedicació i passió per la cultura popular continuaran inspirant-nos a tots”.

En paral·lel, l’organització de la Festa Major de Blancs i Blaus, l’Ajuntament de Granollers i les colles ha decidit suspendre l’acte de presentació de la Festa Major d’enguany que hi havia previst per aquesta tarda a Roca Umbert amb motiu del traspàs de Senyé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia