Necrològiques

Cultura

El Gran Magí, pallasso, bufó i agitador cultural lleidatà

Va viatjar als barris més perillosos del món per presentar-hi els seus espectacles

El conegut actor, pallasso i activista cultural i social Magí Valls Lasala (Barcelona, 1976) va morir dissabte als 48 anys, segons han confirmat els mitjans lleidatans La Mañana i Segre. Conegut també com El Gran Magí era tot un referent a la ciutat de Lleida, on vivia des de feia molts anys i on tenia la major part dels seus amics i col·laboradors.

Va iniciar la seva trajectòria artística el 1994 com a pallasso en companyies com ara el Circ Raluy, La Cremallera Teatre, Sac Espectacles, Miscel·lània Teatre, Xip Xap i Zum Zum Teatre, entre d’altres. Va ser fundador, a més, del festival de pallassos Buuuf!, del qual va ser director a Alcoletge (Segrià) entre el 2015 i el 2019.

Va ser conegut també per la seva implicació en diferents moviments socials i per les col·laboracions constants en organitzacions no governamentals, com la Creu Roja, Pallassos Sense Fronteres i l’agència de l’ONU pels refugiats. Va ser a partir de llavors quan va adoptar el nom de Fat Revolution.

Va viatjar a l’Àfrica, Sud-amèrica i al Nepal per presentar els seus espectacles a infants desafavorits. Va recaptar fons per al país asiàtic en el projecte Nepal 2552, fet que li va permetre visitar presons, camps de refugiats, hospitals i orfenats. Va actuar en cinc dels barris considerats més perillosos del món, en indrets com ara la República Dominicana, Haití, Libèria, Mèxic, Veneçuela i Hondures.

El 2019 va ser premiat per l’Àgora de treball social de Lleida pel seu “caliu, generositat i solidaritat”. Ell mateix es definia com “pallasso, bufó i agitador cultural”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia