Necrològiques

societat

Mor Francesc Torrent, històric síndic de greuges i regidor de l’Escala

L’antic militant republicà va ocupar el càrrec entre el 2001 i el 2008

El conegut activista social de l’Escala Francesc Torrent i Rustey, antic síndic de greuges del municipi, va morir dissabte als 88 anys, segons ha informat l’Ajuntament. Va ser un històric militant d’ERC a la comarca i regidor del partit republicà a l’Ajuntament entre el 1991 i el 1995, quan va arribar la flama olímpica a Empúries.

A l’Escala va ser la segona persona en ocupar el càrrec de síndic rellevant Josep Pujol. Ho va fer durant vuit anys (2001-2008) exercint la seva posició “amb gran dedicació i credibilitat”, segons ha informat el mitjà local Canal 10. El va substituir Francesc Puig i Condom. La feina del síndic municipal consisteix en atendre les reclamacions, peticions i denúncies dels ciutadans. El municipi de l’Alt Empordà, que va crear aquesta figura el 1995, va ser pioner a les comarques gironines en la institució d’aquest càrrec. Va ser el tercer de Catalunya després de Lleida i Vilafranca. Des de llavors molts altres han imitat aquest exemple inspirat en la constitució sueca.

Torrent també va ser una personalitat rellevant en el món educatiu del municipi. Va ser un dels impulsors de l’associació de pares i mares de l’Escola Empúries, de la qual en va ser president.

Era vidu de Rosa Alemany i Pou i en l’àmbit professional havia estat sastre. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquesta tarda a les 17 h a l’església parroquial de Sant Pere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia