Necrològiques

SOCIETAT

Mor el metge i alpinista Javier Botella en un accident al Kazakhstan

El conegut divulgador intentava fer el cim del Khan Tengri, a més de 7.000 m

L’alpinista i reconegut metge valencià Javier Botella de Maglia va morir el passat cap de setmana quan mirava de fer el cim del Khan Tengri, un pic de 7.010 m situat a la serralada de Tian Shan, al Kazakhstan .

Era un dels metges intensivistes que treballava a la UCI de a l’hospital de la Fe de València, que va ser l’entitat que va donar a conèixer la notícia a través de les xarxes socials. Botella era un històric de l’alpinisme valencià i formava part de la Societat Excursionista de la ciutat.

Tot i que es desconeixen els detalls de l’accident, el passat 29 de juliol un altre alpinista, el rus Aleksei Smrinov, va morir per culpa d’un allau quan es dirigia cap al cim. El metge valencià era membre honorífic del grup de treball de SEMES d’emergència en muntanya i en el medi natural. Havia publicat diversos llibres sobre la prevenció dels accidents en l’alpinisme, entre els quals destaquen Montañas que nos hicieron soñar: Notas del viatge por las cordilleras de la Tierra, Medicina para montañenos i Mal de altura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia