Necrològiques

política

Mor l’exsenador republicà per Lleida Miquel Caminal

També va ser regidor a la Seu d’Urgell i la Ribera d’Urgellet

Miquel Caminal, exsenador d’ERC per la demarcació de Lleida entre el 2019 i el 2023, ha mort aquest dissabte. Vinculat a la política municipal des de 1987, va ser regidor de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell) durant vuit anys. Posteriorment, va ocupar una regidoria a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell durant quatre legislatures i després va tornar a ser regidor de Ribera d’Urgellet durant quatre anys més. Caminal també va presidir la secció local d’Esquerra Republicana de la Seu d’Urgell i de la comarca de l’Alt Urgell. Nascut l’any 1952 a Arfa, municipi de Ribera d’Urgellet, també va estar implicat en el món de l’esport i l’associacionisme i va ser fundador del club hoquei Cadí a la Seu.

Diversos representants del partit, com la portaveu d’ERC al Senat, Sara Bailac, han mostrat el seu condol a les xarxes socials i han recordat Caminal per defensar el Pirineu. Bailac ha definit Caminal en una piulada a X com un republicà “de picar pedra, defensor del progrés de l’Alt Pirineu i Aran, bon company i bona persona”. En la mateixa línia s’han expressat, a la mateixa xarxa, l’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, qui ha recordat Caminal com un “abnegat defensor de les terres pirinenques”. Altres companys de partit com el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han destacat el compromís de Caminal amb la demarcació. “El Pirineu, Catalunya i els valors republicans van guiar el seu compromís”, ha piulat també l’expresident Pere Aragonès, que ha enviat el condol als seus familiars i amics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia