Necrològiques

societat

Mor el xef francès Michel Guérard, que tenia tres estrelles Michelin des del 1977

Va ser considerat un dels grans cuiners de la història i un dels precursors de la ‘nouvelle cousine’

El xef francès Michel Guérard, considerat un dels millors cuiners de la història, ha mort aquesta matinada als 91 anys, segons ha anunciat l’alcalde d’Eugénie les Bais, Philippe Brethes, municipi on tenia el seu restaurant. Tenia la seva pròpia escola de cuina de salut, el prestigiós Institut Michel Guérard, i va inaugurar un centre nacional amb el seu propi nom. Fins al 2014 va ser propietari del formidable castell d’Ilbarritz, a Bidarte, el País Basc francès .

Guérard tenia tres estrelles Michelin des del 1977, un fet únic en el panorama internacional. El seu restaurant, Les Prés d’Eugénie, era considerat per la famosa guia com un dels grans precursors de la nouvelle cuisine. El cuiner, fill d’un carnisser i un ramader, es va formar com a flequer i pastisser abans d’entrar a treballar en el prestigiós hotel Crillon de París, inicialment com a cap de rebosteria.

Va obrir el seu primer negoci propi, Le Pot au feu el 1965, que va esdevenir ràpidament com una gran referència. Dos anys després Michelin li concediria la primera i el 1971 rebria la segona. El 1974, finalment, es va instal·lar a Eugénie les Bais, a les Landes, on va transformar completament al costat de la seva dona ( Christine Barthélémy) tant la tradició culinària com arquitectònica d’un antic edifici que havia comprat el seu sogre, propietari d’una gran cadenea hotelera.

Guérard es va convertir en el primer gran xef a unir-se a la indústria agroalimentària mitjançant el desenvolupament de plats congelats per a la marca Findus de Nestlé. Va inventar, de fet, els Pithiviers laminats amb créixens i mantega blanca. El 1977 va escriure La cuisine gourmande. El seu èxit, també econòmic, li va permetre comprar el 1983 uns coneguts cellers al seu país i el 1996 va crear la seva pròpia granja termal.

L’any 2015 va rebre el Grand Prix de la Cultura Gastronòmica, que li va concedir l’Acadèmia Internacional de Gastronomia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia