Necrològiques

cultura

Adeu a Esteve Perich i Sala, el poeta del poble a Cardedeu

Taxista de professió va rebre la màxima distinció del municipi, la Creu de Terme

Un dels personatges més coneguts de Cardedeu, Esteve Perich i Sala (1934), va morir dimecres passat als 90 anys al seu estimat poble. Feia poc, el juny passat, havia rebut la màxima distinció ciutadana que atorga el consistori, la Creu de Terme de Cardedeu.

L’Ajuntament va justificar aquell reconeixement per la seva implicació en el món cultural i associatiu de la vila. Amb tot, Perich era molt més que això. Sempre se l’havia conegut com “el taxista poeta”. Durant dècades va compaginar la seva feina, passejant persones no només per la comarca sinó per mitja Espanya, amb la seva incansable creació literària.

Una part de la seva obra la va publicar en el llibre Els meus poemes. Són versos la majoria inspirats en el seu propi dia a dia, les experiències dins el taxi i l’amor per Cardedeu. El seu bon amic Xavier Orozco i Delclòs, ,conseller delegat de l’Àrea de Cultura i Llengua, ha recordat la seva figura en un article a El 9 Nou: “La seva vida és també un testimoni de la importància de mantenir-se actiu, curiós i creatiu a qualsevol edat i de com la vida és ben diferent si se sap posar l’amor en totes les coses que fem.” “El seu viatge per la vida –rebla l’autor–és una oda a la vida mateixa, i nosaltres som immensament afortunats d’haver pogut compartir aquest camí amb ell, compartir el camí i la seva amistat.

La cerimònia de comiat va tenir lloc divendres a la parròquia de Santa Maria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia