Necrològiques

Societat

Mor Toni Costa, un dels grans referents de la cultura popular a Terrassa

Va ser geganter, capgròs, pessebrista, bandoler i ‘home dels nassos’

Un dels grans referents de la cultura popular a Terrassa, Toni Costa i Soler, va morir ahir als 65 anys. El mitjà local terrassadigital.cat ha recordat que l’activista va estar vinculat a entitats com els Bandolers, La Pájara i els Minyons. Va ser, a més, un dels impulsors de l’Àliga, entitat de la quan en va ser president del consell. Havia portat capgrossos en les festes populars i havia participat en l’Home dels Nassos, el personatge que apareix a la vila abans de l’any nou.

També va ser membre de la junta de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana. Durant la Festa Major els Geganters de Terrassa li van lliurar el ram de la Pepona, en reconeixement a la seva aportació a la cultura popular. L’alcalde, Jordi Ballart, ha tingut un record per Costa amb un missatge a les xarxes socials: “Va ser una de les persones que més ha aportat a la cultura popular de Terrassa. Perdem un autèntic referent que recordarem per sempre.”

El 2023 va presentar una col·lecció de més de 300 figures catalanes del pessebre en una exposició que es va poder visitar a la bodega TecaVins. Havia estat soci de l’Associació Amics del Caganer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia