Necrològiques

cultura

Peter Klashorst, conegut pintor neerlandès provocador

Durant més d’una dècada va viure a l’Àfrica, on va ser arrestat diverses vegades

L’artista Peter Klashorst, conegut per la seva pintura acolorida, va morir a Amsterdam el passat 11 de setembre, segons informa el mitjà neerlandès NOS.

Nascut a Santpoort l’11 de febrer del 1957, als 14 anys va fer el primer examen d’accés a l’acadèmia Gerrit Rietveld d’Amsterdam. Anys més tard, després de treballar uns anys als Països Baixos com a pintor i escultor, es va instal·lar en diversos països africans i asiàtics, on sovint pintava dones nues. En diversos d’aquests territoris, però, va tenir problemes amb la llei a causa de les seves obres d’art i el seu estil de vida sexual. L’any 2000 va ser arrestat i empresonat al Senegal durant diverses setmanes per suposadament incitar a la indecència. Va treballar amb models locals que posaven nues per a ell. Finalment, va quedar en llibertat sota fiança i va fugir a Gàmbia. Durant l’estada a l’Àfrica també va ser acusat d’explotació, ja que solia tenir relacions sexuals amb els models. El 2007 es va anunciar que tenia VIH. Posteriorment li van diagnosticar limfoma.

El 2011, l’editorial Prometheus va publicar el llibre autobiogràfic Kunstkannibaal . En aquesta obra, Klashorst va escriure sobre els deu anys de la seva vida que va passar a Cambodja, Kenya, Senegal, Tailàndia, durant els quals va tenir fills amb diverses dones.

L’any 2017 el pintor va ingressar en un hospital de Phnom Penh, la capital de Cambodja, amb tuberculosi. Finalment va morir a Amsterdam als 68 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia