Sense - Avui

Bruni s’imposa a cop de talons

La dona del president francés eclipsa la cimera bilateral

Carla Bruni s’ha deixat a l’Elisi les manoletines que ha popularitzat –i que acosten els seus 1,78 metres al 1,68 de Sarkozy– en la seva arribada a Madrid en visita oficial. En el seu lloc ahir lluïa uns Christian Laboutin amb la seva inconfusible sola vermella i minitalonet a l’estil Michelle Obama, potser preveient que s’hauria de fer fotos amb el rei i el príncep Felip, d’alçada considerable. De tota manera, amb qui se la compara a l’hora de parlar d’estil és amb la princesa Letícia, una habitual de taló de 12 centímetres que també l’aproxima al seu marit, en el sentit contrari.

Ahir en la trobada del matrimoni francès amb els reis i els prínceps a la Zarzuela tots els flaixos les apuntaven. Els seus estilismes, cabellera a l’aire i vestits entallats, sobris i curts, no diferien gaire l’un de l’altre, tot i que el Dior de Bruni duia detalls que el feien més chic: frunzit a les espatlles, ampli escot quadrat i més ajustat cap a la part baixa. El disseny de Letícia prové de l’atelier del seu estimat Felipe Varela i ja l’havia lluït abans en una visita a Arco. Darrere aquest gest, força habitual en la princesa, sembla haver-hi un desig de mostrar austeritat en temps de crisi, i potser també d’evitar la frivolitat que sempre envolta les visites d’Estat de Bruni.

Inevitable. L’exmodel i cantant acapara mirades femenines i masculines allà on va i ahir a ningú va passar desapercebut el seu primer disseny del dia, el que va dur per aterrar a Barajas, que marcava perfectament les seves corbes. L’autor, Azzedine Alaïa, és expert en peces de licra i punt que adoren per igual Victoria Beckham i Penélope Cruz. Nascut a Tunísia, Alaïa té nacionalitat francesa, ja que Bruni té per norma fer d’abanderada de la moda del seu país. Per això l’acompanyaven en l’avió un bon grapat de bosses de roba amb la firma Dior, una de les seves preferides amb Chanel i Yves Saint Laurent.

El seu passat de maniquí la marca també encara que no vulgui en els gestos de bona nena i les postures que adopta quan ha d’estar-se quieta per fer una foto de grup o escoltar un himne. Això sí, sempre manté una actitud discreta i delicada. Dos petons amb la reina –sap que aquí les reverències no són obligades– i la princesa, i un petit gest amb el cap per saludar el rei, que li va fer el petó de rigor a la mà. Curiosament, les tres dames juntes –la reina Sofia anava molt clara– semblaven emular la bandera francesa. A la tarda la reina, que és qui realment és l’homòloga de Bruni, va triar un vestit jaqueta en morat satinat per visitar El Prado, però la primera dama francesa no es va canviar. Tampoc ho va fer després per reunir-se amb els seus compatriotes a la residència de l’ambaixador francès, on el seu marit va alabar-la en afirmar: “No sabia que una italiana esdevinguda francesa podria representar així de bé la França d’avui a Madrid”.

El tercer disseny del dia va arribar a l’hora de sopar, a la gran taula per a 144 comensals –majoritàriament institucionals– del Palau Reial, on novament Carla Bruni va rivalitzar amb Letícia. La primera anava amb un elegant vestit negre llarg escotat a l’esquena i la segona el duia en to gris perla amb un tall més princesa, ajustat a la cintura i amb faldilla un punt voluminosa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.