Sense - El Punt

Tot a punt a can malva

en forma Els Minyons de Terrassa fan un esprint per arribar a Sant Fèlix amb bona forma i sumen tres castells de nou en dos dies. A Sitges, a més, també estrenen el cinc de vuit

Els Minyonsencaren
Sant Fèlix amb la moral
alta després d'un gran
cap de setmana

Només fa deu dies que han tornat de vacances i ja tenen les piles del tot carregades. Els Minyons de Terrassa han segellat un gran cap de setmana amb les actuacions a Sitges, dissabte, i a Sants, ahir, que els deixen amb la moral ben alta per encarar Sant Fèlix.

L'intensiu malva va començar dissabte. La festa major de Sant Bartomeu, a Sitges, va veure el primer castell de nou dels Minyons després de les vacances. I no ho hauria dit ningú, perquè el tres de nou, alleugerit de pes respecte als del primer tram de temporada, es va descarregar de manera impecable. Tampoc no havien tingut cap problema en la primera ronda amb el dos de vuit, i a la tercera ronda van enlairar un cinc de vuit que enguany ha arribat excepcionalment tard. La primera catedral de l'any va pujar amb bones mides, però sí que va demanar més treball en la descarregada. Amb el cinc de vuit al sarró, els de Terrassa es van treure l'espina d'un pilar de set que diumenge passat només havien coronat. Van completar-lo, tot i que no van acabar de solucionar els problemes d'encaix entre el terç i el folre.

Ahir, a Sants, es va repetir la història amb uns molt bonics tres de nou i dos de vuit. Més rebel va ser el quatre de nou de la segona ronda. Si bé no havia pujat perfecte, semblava que tenia defensa, fins que a la sortida de l'aixecador el castell es va rebregar de sobte i els malves no van poder salvar-lo. Un paper molt més discret van tenir els Castellers de Sants. Jugant a casa, els borinots no van passar del tres de set aixecat per sota.

Tot i l'evident protagonisme dels Minyons, a Sitges els amfitrions no van decebre. La Jove va descarregar, amb seguretat, un tres de set aixecat per sota que havien perseguit les darreres temporades, però que no aconseguien des del 1998. A plaça també hi van ser els Xiquets de Reus, que van completar el dos de set amb la vista posada a recuperar els castells de vuit.

El cap de setmana ha estat fructífer també per a colles com ara els Tirallongues de Manresa i els Xics de Granollers, que han aconseguit la millor actuació de la temporada amb castells de la gamma alta de set. Els Castellers de Sabadell han tornat forts de vacances i han descarregat el quatre de vuit a Granollers, mentre que a Manresa, la Jove de Vilafranca s'ha apuntat la primera clàssica de set de la seva història.

Sant Fèlix extra

Sense temps per descansar, demà arriba la gran cita de Sant Fèlix a Vilafranca. Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Vella de Valls han passat amb nota el cap de setmana, de manera que mantenen les seves previsions: els verds, el seu programa estratosfèric encapçalat per la torre de nou sense manilles, i els rosats, amb ganes d'estrenar un castell de gamma extra.

Els malves tenen en cartera el dos de nou i el pilar de vuit, però ja comença a sentir-se el crit de tres de deu. En espera de l'assaig d'aquesta nit, el cap de colla reclama prudència i assegura que per demà està descartat. Pel que fa a la Joves de Valls, després d'una nova caiguda a l'Arboç, es presentarà a Vilafranca amb la tripleta màgica com a objectiu.

Sitges
Minyons de Terrassa
2/8f, 3/9f, 5/8, p/7f, p/7f
Colla Jove de Sitges
7/7 (id), 5/7, 3/7s, 4/7p, v/5
Xiquets de Reus
2/7, 4/7p, 4/7, p/5
Sants (Barcelona)
Castellers de Sants
3/7, 3/7s, 5/7, p/5
Minyons de Terrassa
3/9f, 4de9f (c), 2/8f, p/6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.