Sense - El Punt

turisme

La teca, el territori i el turisme gironí, units en un sol centre a Hostalric

El nou Domus Sent Soví es complementa amb el Foodlab de Riudellots i tots dos centres han estat subvencionats amb la mateixa proposta en l'àmbit europeu

Les comarques gironines aposten cada cop més de valent pel turisme, tant de l'interior com de fora. A Hostalric, una de les poblacions de la Selva –fortament castigada per la crisi industrial–, tenen previst posar en marxa la pròxima primavera el centreDomus Sent Soví, el primer centre de Catalunya dedicat a la innovació i el coneixement dels millors productes alimentaris de Catalunya.

El projecte es complementa amb el recentment inaugurat Foodlab de Riudellots de la Selva i se'n diferencia pel fet que el centre de Riudellots té com a objectiu la investigació dels aliments a favor d'impulsar la indústria del sector; a Hostalric el que es pretén és divulgar els productes propis del territori com a valor gastronòmic i fer-los coneguts tant en l'àmbit estatal com en l'internacional.

Es tracta, també, d'aprofitar la fama que ha adquirit en els darrers anys Catalunya, com a centre de la gastronomia mundial.

En aquesta catedral dels gustos del territori, s'hi faran degustacions, exposicions, cursos per a professionals, tallers per a famílies, debats i promocions de productes, entre d'altres.

El cost del projecte ha estat de prop d'un milió d'euros i l'edifici està situat a Can Llensa, una antiga fàbrica de suro que després va ser una escola i finalment ha estat reciclada com a Domus Sent Soví. A la població no els ha costat cap despesa pel fet que tot el projecte ha estat subvencionat.

L'ampli espai inclourà, a banda dels serveis habituals, els despatxos de gestió, una sala de conferències, una cuina mostrador i la sala de preparació i la tecnologia suficient per garantir els serveis de traducció simultània, so i llum.

La cosa, però, pretén anar més enllà de la qüestió només gastronòmica per establir contactes amb l'element paisatgístic, arquitectònic i turístic català, per introduir els productes autòctons dins els diferents atractius per al turisme.

Un altre punt en què vol incidir la proposta, i que és previst que es posi en marxa la pròxima primavera, consisteix a reivindicar el passat mil·lenari de la població quant a centre d'hostaleria i gastronomia, tal com indica el seu topònim. El nom de la població sembla que prové de la ubicació d'un ric hostal al costat de la via romana, en el punt on ara es troba Hostalric.

LA XIFRA

Un milió
d'euros ha costat el Domus Sent Soví, que s'inaugurarà a Hostalric sobre els productes de la terra.

LA DATA

26/11/11
va obrir les portes el centre d'investigació d'aliments de cara a la producció industrial a Riudellots.

Imaginació conjunta a la Selva

A la indústria van mal dades i a Hostalric, fins fa poc un centre tèxtil de màxima importància, ho han ben constatat. La situació els ha obligat a aguditzar l'enginy i optar per altres maneres de guanyar-se la vida amb els potencials que tenen. I, lluny d'anar pel seu compte, han optat per empreses agosarades i consensuades. Hostalric disposa d'un patrimoni arquitectònic curiós, del paisatge del Montseny, de la terra i els seus productes i de la pròpia riquesa gastronòmica que se'n deriva. Amb aquest potencial, l'Ajuntament s'ha embrancat amb un altre projecte comarcal que el complementa. Res de competència, a Riudellots promocionen els aliments d'una manera i a Hostalric, d'una altra. La qualitat de la teca els ha, però, unit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.