Sense - El Punt

empresa

El grup Simon augmenta un 2% la facturació el 2011 gràcies al negoci exterior

Per consolidar la producció de l'estranger, el fabricant de material elèctric preveu construir una planta al Marroc i ampliar la que té al Brasil

El grup Simon, empresa puntera en la fabricació de material elèctric, il·luminació i domòtica, va créixer un 2% el 2011 fins a una facturació de 270 milions d'euros, gràcies al negoci exterior. Simon va néixer a Olot i actualment té una vintena de centres productius a tot el món, entre els quals n'hi ha dos a les comarques gironines: a Olot i a Riudellots de la Selva. En aquests dos centres treballen actualment 270 persones. A Riudellots s'hi fa principalment l'assemblatge d'articles i components per a Simon i a Olot es treballa en la transformació de plàstic i metall i en l'assemblatge d'articles i components per a altres empreses del grup. Així mateix, al costat del centre productiu de Riudellots, hi ha un centre logístic que dóna servei d'emmagatzemament a diferents empreses del grup.

Segons les dades que va presentar dimarts el director general del grup català, Xavier Torra, el volum de negoci de Simon a l'estranger (en especial en països com ara la Xina o el Brasil) va créixer a l'entorn del 23%, ja que els ingressos procedents de l'estranger ja suposen el 55% de la facturació del grup.

Per consolidar la seva producció a l'estranger, Simon preveu construir una planta al Marroc i ampliar la que té a Belo Horizonte, al Brasil. Davant la incertesa del mercat espanyol, i en espera de conèixer l'evolució de les vendes en el segons semestre del 2012, Torra no tanca la porta a reduir costos i fins i tot personal.

LA XIFRA

270
milions d'euros
és la facturació que va tenir el grup Simón al tancament de l'any 2011.

LA XIFRA

23%
Volum
de negoci que l'empresa Simón té a l'estranger, en especial en països com ara la Xina o el Brasil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.