Sense - El Punt

Previsions optimistes a les estacions d'esquí gironines

Després de la nevada de fa dues setmanes, la més important de la temporada, s'espera més d'un 80% d'ocupació hotelera

La Molina preveu rebre més de 10.000 persones entre avui i dilluns

Les estacions d'esquí catalanes afronten amb optimisme la Setmana Santa gràcies a la bona qualitat de la neu i les pistes després de la nevada de fa dues setmanes, la més important de la temporada. A més, la incertesa meteorològica que apunta que no farà gaire bon temps a la costa “està animant els esquiadors a pujar a les pistes per fer les darreres baixades”, segons ha explicat la cap comercial de la Masella, Maite Martí. L'estació que compta acollir més esquiadors és la Molina, que preveu rebre més de 10.000 persones entre dijous sant i dilluns de Pasqua.

Segons continua explicant Martí, les reserves d'última hora estan fent créixer fins al 80% les ocupacions a l'hotel de la Masella i a l'alberg de peu de pista, amb capacitat per a 730 persones. El cap de setmana passat van passar per les pistes de la Masella 6.870 esquiadors i la previsió és superar aquests registres a partir d'avui, dijous sant. La Masella té oberts tots els remuntadors, 42 de les 64 pistes i disposa de 60 quilòmetres esquiables d'un domini total de 72. La neu és primavera i presenta gruixos d'entre 50 a 110 centímetres.

L'estació de la Molina té 23 quilòmetres esquiables d'un total de 61 i 22 de les 53 pistes estan obertes, així com 12 dels 16 remuntadors. Tant l'snow parc com la connexió amb l'estació veïna de la Masella estan oberts, i també es mantenen totes les activitats que l'estació ofereix durant tot l'hivern. La responsable de màrqueting de l'estació, Marta Viver, ha explicat que aquest cap de setmana han rebut més de 4.000 esquiadors i la previsió per als dies forts de la Setmana Santa (a partir d'avui i fins dilluns de Pasqua) és superar els 2.000 visitants per dia.

Les estacions Vallter 2000 i Vall de Núria encaren els dies amb les expectatives condicionades per la climatologia. Vall de Núria espera una afluència de 9.300 visitants, que podran esquiar o practicar les activitats paral·leles que s'organitzen al complex. Des del departament de comunicació, Ruth Bober ha explicat que Vall de Núria obrirà al públic totes les pistes de l'estació, un total d'onze, amb gruixos de neu primavera que van dels 50 centímetres a les cotes més baixes fins als 90 centímetres a les cotes més altes.

Segons ha explicat el director de Vallter 2000, Enric Serra, l'estació de Setcases disposa del 80% de les pistes com a zona esquiable amb uns gruixos de neu que van dels 40 centímetres al metre, a les cotes més altes. Serra s'ha mostrat confiat que les previsions que apunten a una nevada per als propers dies “ens ajudaran una mica més a tenir l'estació tan arreglada com sigui possible”. Pel que fa a l'ocupació hotelera, a Vall de Núria han començat la Setmana Santa amb un 35%, tot i que les previsions apunten que a partir de divendres i fins diumenge, “que són els dies punta”, segons ha assenyalat Bober, la xifra augmentarà fins al 80%. El director de Vallter 2000 ha explicat que l'ocupació hotelera a la vall de Camprodon se situarà a partir de dijous al 90%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.