Sense - El Punt

maresme

Arenys de Munt lluita contra la pols a la riera

Decideixen tallar l'accés de vehicles al tram central els diumenges i festius

Arenys de Munt gaudeix i pateix una riera urbana de sorra que travessa pel mig del municipi. La convivència entre vehicles i veïns no ha estat mai fàcil i en els darrers temps s'ha revifat el debat sobre les conseqüències de tenir oberta a la circulació la riera.

La primera és la pols que el bon temps intensifica i que s'escampa per botigues, bars i cases particulars. L'arribada de l'estiu fa preveure que la situació empitjori i per aquest motiu l'Ajuntament ha decidit que els diumenges i dies festius es prohibirà el pas dels vehicles pel tram central de la riera, entre la plaça de l'Església i l'ajuntament. La regidora de Seguretat i Prevenció, Montserrat Carreras (CiU), afegeix que, prèviament, els dissabtes la brigada municipal regarà durant dues hores la riera per estabilitzar la sorra i evitar que es generi polseguera. “La restricció als cotxes es farà inicialment de les 2 del migdia a les 10 de la nit, però hi poden haver canvis segons com funcioni l'experiència”, assenyala.

La regidora puntualitza que el tancament de la circulació es farà només durant els mesos d'estiu i apunta que s'estan estudiant altres actuacions que ajudin a conscienciar els conductors de la necessitat de reduir la velocitat dels cotxes quan circulen per la riera. Una d'elles seria la instal·lació senyals de limitació de velocitat de deu quilòmetres per hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.