Sense - El Punt

política

Albert Plana, probable relleu d'Alba Serra a Amer

CiU vol tenir resolta aquesta setmana la successió a l'alcaldia, després de setmanes de rumors sobre la continuïtat de Serra

Plana era el número 7 a les llistes de CiU en les últimes municipals

El delegat de CiU a Amer, Albert Plana, serà probablement el successor d'Alba Serra al capdavant de l'alcaldia d'Amer. Plana, que era el número 7 a les llistes de CiU en les passades eleccions municipals, entraria a l'Ajuntament quan Serra plegui, fet que sembla, ara ja, imminent. El grup vol deixar ja enllestit aquesta setmana el relleu a l'alcaldia, després que fa mesos que es parla de la renúncia d'Alba Serra.

Albert Plana va dir ahir que s'ha d'acabar de decidir, però de fet, abans de celebrar ahir una reunió amb els regidors de l'Ajuntament, va admetre que ell és un dels probables candidats a ser el nou alcalde d'Amer. “Aquesta setmana se sabrà segur”, va explicar.

El canvi d'alcalde posaria fi als rumors que circulen de fa mesos, alimentats en part per un discurs encès que va fer en la festa major de l'any passat. Segons sembla, ja fa mesos que a CiU es parla de buscar un relleu a Serra, però es va decidir esperar després de les eleccions catalanes per fer pública la decisió. Aquesta espera es va allargar encara més, fins que, finalment, passades les festes de Nadal, s'ha decidit ja a admetre públicament el que sembla que molta gent al poble ja donava per fet.

Sobre la possibilitat de ser alcalde d'Amer, Plana va dir que li faria “tanta il·lusió com respecte”. Plana no ha estat mai regidor, però té experiència en política i sempre ha estat vinculat al partit. “La paraula la tenim entre tots”, va explicar ahir. Actualment, a l'Ajuntament hi ha sis regidors de CiU i cinc d'ERC. Els tres primers tinents d'alcalde són, per aquest ordre, Narcís Junquera, Rosa Duran i Xavier Castelló.

LA FRASE

Ser alcalde d'Amer em faria tanta il·lusió com respecte
Albert Plana
delegat de CiU a Amer

Tensions i querelles que han pesat molt

Tot i que la mala relació amb l'oposició ja fa temps que hi és, a Amer en els últims temps han estat les querelles judicials les que han acabat d'enterbolir les relacions polítiques a l'Ajuntament. De fet, l'alcaldessa, Alba Serra, no va pair veure's implicada en la querella presentada pel portaveu d'ERC, Xavier Targa, en relació amb els pisos Baker. Amb el relleu a l'alcaldia hi pot haver una escletxa per a l'entesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.