Sense - El Punt

L'Escala: una festa major amb un accent marítim

Mig centenar d'activitats omplen la vila des del 30 d'agost fins al 3 de setembre. El Festival Nàutic i la cursa d'ofnis, dos clàssics pel dia gran, Santa Màxima

Mig centenar d'activitats de tot tipus, però amb un clar accent marítim, formen el programa de la festa major de l'Escala, que aquest any s'ha avançat i se celebrarà del 30 d'agost al 3 de setembre. El dia clau es manté: el dia 2, Santa Màxima, la patrona. I per aquest dia es reserven, a més de l'ofici solemne i les jornades de portes obertes al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i del Museu de l'Anxova i de la Sal, dos dels clàssics matinals de la festa major: la cursa d'ofnis (objectes flotants no identificats), que sortirà del Port d'en Perris i acabarà a la platja, i el Festival Nàutic. Altres activitats amb regust marítim es faran dissabte: la Ruta Marinera –passejada per la costa en barca per conèixer la història de l'Escala–, la V Travessa de Natació, el taller de pesca per a nens Amb temps i una canya, la IV Marxa Nocturna de l'Anxova, que es va fer divendres passat, i el V Concurs de pesca anual de l'associació Asti, celebrat ahir.

La festa, però, arrencarà oficialment divendres amb el pregó, aquest any a càrrec de l'arquitecte barceloní Carlos Ferrater, que té segona residència a la vila de l'Alt Empordà i del qual també s'inaugurarà una exposició a l'Alfolí de la Sal. Després del pregó hi haurà un homenatge a la colla gegantera de l'Escala, que aquest any celebra el 25è aniversari, i una demostració de castells, que precedirà la Nit catalana amb una botifarrada i anxovada popular.

Entre l'ampli ventall d'activitats des de dissabte fins a dimarts, hi ha audicions de sardanes, obres de teatre, espectacles d'animació infantil, visites culturals teatralitzades, partits de futbol, i balls de tarda amb La Principal de la Bisbal (dia 1) i l'Orquestra Maravella (dia 2). També hi haurà una fira d'artesania i alimentació durant tot el dia de dissabte a la platja, i cercavila i festa de l'escuma diumenge al matí.

Pel que fa a les actuacions musicals a les barraques, que com l'any passat compartiran espai amb les atraccions de fira a l'esplanada de l'avinguda Francesc Macià, inclouran: Festival El Tour 2M13 (divendres 30), The Most, Sarmiento i Dr. Calipso (dissabte 31), i Removida i diversos grups escalencs (diumenge 1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.