Sense - Avui

La grip nova podria haver-se encomanat a més militars espanyols

Dos soldats en estudi i 89 immobilitzats a la base del Ferral (Lleó) després d'haver estat a Hoyo

El Ministeri de Defensa espanyol ha ordenat la "mobilitat restringida" d'un total de 91 militars de l'establiment militar del Ferral (Lleó) per haver-se allotjat, en diferents dies de la setmana passada, a l'Acadèmia Militar d'Enginyers d'Hoyo de Manzanares (Madrid), on hi ha una vintena de casos de grip A. De fet, d'aquests militars n'hi ha dos en estudi per possible contagi del virus de la grip A/H1N1 després d'haver presentat els primers símptomes.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat i Política Social en un comunicat, els responsables de la Sanitat Militar han aplicat en tot moment els protocols del Pla Nacional de Preparació contra la Pandèmia de Grip elaborat amb les directrius de l'OMS.

A més, segons el que ha notificat fins a les 14.00 hores l'Institut de Salut Carlos III, el nombre de casos confirmats a l'Acadèmia d'Enginyers Militars d'Hoyo de Manzanares per contagi del virus de la grip A/H1N1 és de 20, dels quals un està en la comunitat autònoma de Castella-la Manxa (donat d'alta) i un altre a Castella i Lleó (hospitalitzat).

A banda d'aquests casos, les autoritats sanitàries de Defensa han informat a Sanitat que hi ha 74 militars més encara en estudi. Tots ells, informa Sanitat, han presentat un quadre clínic lleu i una resposta favorable al tractament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.