Sense - Avui

Deixadesa al voltant de la casa on va néixer Macià

Un veí de Vilanova denuncia el mal estat de la zona, amb la placa de record "mig descarnada" i  "envoltada de deixalles". L'Ajuntament admet que cal fer-hi obres

L'espai on va néixer Francesc Macià, situat a Vilanova i la Geltrú, està en unes "condicions lamentables" des de fa temps. Així ho explica Jordi Miró, un veí de la població lector de l'AVUI.cat, que denuncia que la placa commemorativa de Macià, al costat d'on es trobava la casa on va viure, està "mig descarnada i envoltada de contenidors".

La làmina de pedra, que es va col·locar l'any 1976, és al carrer de Sant Josep, anomenat també rambla dels Josepets, a la vora de l'hospital de Sant Antoni. Miró lamenta que aquest sigui l'estat "d'un lloc important pel record que representa". A més, explica que "no té sentit que hi hagi un monòlit a Macià al passeig Marítim, que no té res a veure amb el president i, en canvi, es conservi així el lloc on va néixer".

Un portaveu de l'Ajuntament ha reconegut que amb el pas dels anys aquest racó s'ha deteriorat i ha assegurat que tant la Comissió de l'Any Macià com l'àrea municipal d'Urbanisme tenen molt present que "s'ha de dignificar aquest espai". "Ara reformarem la rambla amb la llei de barris" assegura la mateixa font. El portaveu ha concretat que, "si tot va bé", aquest any estarà arreglat. "Els contenidors se soterraran, la rambla es convertirà en un espai per passejar i potser es canvia la placa per una de més nova", puntualitza.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.