Sense - Avui

Torre de 7 a Palma

L'atenció d'un cap de setmana molt tranquil va estar centrada, curiosament, fora del Principat, a les Balears, en la diada dels Castellers de Mallorca, i al País Valencià, on els Minyons de Terrassa van aixecar el 2 de 8, el castell de més entitat dels que es van poder veure. I és que la majoria de colles van aprofitar el pont festiu per desmobilitzar el personal.

La diada que va tenir lloc dissabte
a la plaça de Cort de Palma era una cita molt important per a les colles balears, especialment per als Castellers de Mallorca, que jugaven a casa al costat dels Al·lots de Llevant, la colla rival de Manacor, i els Nens del Vendrell en qualitat de colla convidada. Doncs bé, tot i no passar pel seu millor moment de forma, els mallorquins de la camisa grana van firmar la seva actuació més convincent del curs.

Desenllaç positiu
La colla, que va començar amb un 5 de 7 per tranquil·litzar els ànims, va afrontar el castell decisiu de la diada en la segona ronda, quan va intentar el 2 de 7, el seu sostre, una construcció que no feia des del 2005. La seqüència va tenir un desenllaç positiu, amb una canalla decidida que va pujar a bon ritme. La colla va acabar amb el 4 de 7 amb l'agulla i les cares de satisfacció dels seus components.

Pel que fa als Al·lots de Llevant, la formació balear que està més en forma, va resoldre el compromís amb eficàcia i demostrant el seu domini sobre el 2 de 7, una estructura que en el seu cas tenen molt ben apamada i amb què van obrir la sèrie. Els manacorins, que dissabte que ve celebren la seva diada, es troben pletòrics de moral i estan cada vegada més decidits a intentar el 4 de 8 a Vilafranca del Penedès per Tots Sants, en la que seria la primera escomesa sobre un castell de 8 pisos d'una colla mallorquina. Pel que fa als Nens del Vendrell, no van agafar bé el 5 de 7, que van haver de desmuntar, i es van conformar amb el 4 de 7 i amb el 3 de 7, tots dos amb agulles.

2 de 8 a l'Alcúdia
També dissabte els Minyons de Terrassa van actuar a l'Alcudia, a la Ribera Alta, juntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia i dues moixigangues. En una actuació que van fer amb la mirada posada en la que ha de ser la pròxima gran cita dels terrassencs, la diada de Sant Narcís a Girona el 25 d'octubre, els Minyons de Terrassa van descarregar el 2 de 8 -prova del 2 de 9-, que van acompanyar del 4 de 8 i el 5 de 7.

La colla gracienca,
al seu torn, va tenir en el 4 de 7 amb l'agulla el seu millor castell de la jornada. D'altra banda, ahir diumenge, a Vilaplana, els Xiquets de Reus van tornar a intentar el 3 de 8, però aquesta vegada solament el van poder carregar -va caure quan sortien els dosos-. Aquest mateix castell la Colla Jove el va completar a Alcanar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.