Necrològiques

Joan Vergés i Prat

Director general de Caixa Girona 27 anys i president d'honor del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona

El financer gironí Joan Vergés i Prat, president d'honor del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, va morir el dia 7 de desembre a l'edat de 97 anys.

Nascut a la Cellera de Ter l'any 1919, va començar a treballar de grum en una caixa d'estalvis, que amb el temps arribaria a ser la Caixa de la Diputació Provincial de Girona, finalment Caixa Girona. Gràcies als seus mèrits personals i professionals va anar assumint llocs de responsabilitat i, a començament del 1960, va esdevenir director general de l'entitat, càrrec que va desenvolupar fins al 1987, des del qual va donar suport financer a nombrosos projectes empresarials de les comarques gironines.

Vergés va saber fer compatible el món de les finances amb l'altruisme i la filantropia. Va intervenir de manera directa en iniciatives rellevants, entre les quals hi ha la restauració de la Fontana d'Or, l'adquisició de Cap Roig i la fundació del Centre Joan Riu per a minusvàlids.

L'any 1988, un cop constituïda la fundació del Banc d'Aliments de les Comarques de Girona, es va incorporar al patronat, en el qual va ocupar diversos càrrecs. Precisament en commemoració del vintè aniversari de la constitució del Banc dels Aliments se li va retre un homenatge a la Cambra de Comerç. Vergés va rebre també l'Espiga d'Or de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments per la seva tasca en la lluita contra la fam i el malbaratament d'aliments. Actualment era president d'honor de l'entitat.

La cerimònia de comiat es va celebrar dijous, a Tossa de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia