Necrològiques

Andreu Solsona

Exmembre dels Joglars, va dirigir el Teatre Zorrilla de Badalona entre els anys 1999 i 2005

L’exmembre dels Joglars Andreu Solsona va morir ahir, dijous, segons ha anunciat el Teatre Zorrilla de Badalona, equipament del qual va ser director. Solsona va ser un dels membres del grup teatral fundat per Albert Boadella que van ingressar a la presó per la representació de l’obra La torna. El muntatge recreava els últims dies de la vida del polonès Heinz Ches, ajusticiat per la dictadura franquista a garrot vil per intentar restar relleu a l’execució de l’anarquista català Salvador Puig i Antich el mateix dia. L’obra va merèixer un consell de guerra als actors dels Joglars, alguns dels quals, entre ells Solsona, van ingressar a la presó. Boadella i dos membres més de la formació van marxar a l’exili.

Anys més tard, Solsona i alguns membres dels Joglars van demandar Boadella per la titularitat col·lectiva de La torna. La justícia, però, va donar la raó al fundador dels Joglars.

Andreu Solsona va ser també director del Teatre Zorrilla de Badalona entre els anys 1999 i 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia