Necrològiques

CULTURA

Ewa Podles, Medalla d’Or del Gran Teatre del Liceu

Mor als 71 anys la diva polonesa, molt vinculada sempre a Catalunya

La cantant polonesa Ewa Podles, considerada una de les millors intèrprets d’òpera de la seva època, va morir divendres als 71 anys. Va ser una de les poques contralts pures. Posseïa un registre amb més de tres octaves, que la van convertir en tota una estrella en algunes de les grans òperes dels millors compositors de la història. Va actuar en els millors teatres d’òpera del món en obres de Rossini, Händel, Verdi, Donizetti, Wagner, Richard Strauss i Prokófiev, entre molts altres.

El seu talent li va permetre interpretar amb èxit repertoris que anaven des del barroc fins a la música contemporània, tot i que va triomfar sobretot en les òperes de Rossini. Entre els seus discos més coneguts hi figuren Ariodante, de Händel; Armide, de Gluck, i Tancredi, de Rossini.

La trajectòria de Podles va estar lligada des dels seus inicis a Catalunya. El 1981 va obtenir el segon premi del prestigiós Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas i això li va obrir les portes sobretot del Liceu, que va considerar la seva segona casa. De fet, es va retirar dels escenaris cantant La fille dú regiment al teatre barceloní el 2017. El 2013 havia rebut la Medalla d’Or del Gran Teatre, que reben les persones i institucions que han estat vinculades al Liceu. En aquell moment la cantant estava actuant al teatre amb l’obra L’or del Rin, de Richard Wagner.

Ja fora dels escenaris, es va dedicar a l’ensenyament. Va estar casada amb el reconegut pianista Jerry Marchwinski, que va morir el 7 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.