Necrològiques

CULTURA

Mor l’actriu italiana Sandra Milo, una de les muses de Fellini

Va ser amant del líder socialista Bettino Craxi i un rostre molt popular a la TV italiana

La popular actriu i presentadora italiana Sandra Milo (1933), amb una trajectòria de més de cinc dècades com artista, ha mort als 90 anys a la seva casa de Roma, segons han confirmat mitjans italians. Va començar en el món de l’espectacle com a model a Milà, però en els seus millors anys va ser una de les actrius preferides del llegendari Federico Fellini, que l’anomenava “Sandrocchia”. Van tenir una llarga relació sentimental de 17 anys, segons va revelar ella mateixa en una entrevista el 2009. La va dirigir en dues de les seves pel·lícules més emblemàtiques i influents: “Fellini 8 ½”” i “Giulietta dels esperits”.

Milo va treballar amb altres directors i actors italians que han fet història. El 1959 va protagonitzar “Il generale della Rovere” de Roberto Rossellini i el 1961 “Fantasmi de Roma” amb Vittorio Gassman i Marcello Mastroiani. Als anys seixanta la seva pel·lícula més destacada va ser “L’ombrellone” de Dino Risi, amb el qual havia debutat el 1955.

Fora de les pantalles Milo també va ser popular. Va tenir una relació coneguda amb el líder socialista Bettino Craxi i tot just fa tres anys es va encadenar en la seu del govern per demanar millores per als treballadors de l’espectacle.

Als anys vuitanta es va convertir en un dels rostres més familiars de la televisió italiana com a presentadora i participant en sèries molt populars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia