Necrològiques

CULTURA

L’adeu de Moisès Serra, un referent de la fotografia a Sabadell

Era Soci d’Honor del Càmera Club i havia donat el seu extens fons a l’Ajuntament

El fotògraf Moisès Serra Martí (Sabadell, 1931) va morir la setmana passada als 92 anys. Fa uns anys va lliurar el seu extens fons d’imatges, amb més de 15 mil fotografies, a l’Arxiu Municipal de Sabadell. El 2018 va ser nomenat Soci d’Honor del Càmera Club de Sabadell, que aquell mateix any li va retre un homenatge. Va ser reconegut amb nombrosos premis estatals i internacionals. En els últims anys s’havia preocupat sobretot de recuperar la fotografia com a art davant l’allau d’innovacions tecnològiques en el sector. .

Serra es va iniciar en el món de la fotografia el 1960 de forma autodidacta en un viatge amb la seva parella. El 1974 va poder fer la seva primera exhibició pública al Càmera Club. Allà mateix hi va fer classes i en va ser monitor. Durant més de cinquanta anys com a fotògraf va participar en nombrosos concursos. Entre els reconeixements assolits destaca el seu nomenament com a membre de la Federació Internacional d’Artistes el 1993 a Brussel·les.

Durant totes aquestes dècades va retratar de tot. Va treballar professionalment com a fotògraf industrial entre el 1976 i el 1986 però la seva obra abarca tots els gèneres, retrats, natura, urbanisme i el blanc i negre. Tot i que de formació va ser un fotògraf òbviament analògic no es va considerar mai un enemic de la fotografia digital.

El 2010 a Sabadell es va fer una de les seves exposicions més conegudes, la dels 40 anys de la seva carrera. En aquell moment va explicar què pretenia mostrar amb els seus treballs: «Les imatges no pretenen ser transcendentals, però sí que tenen un valor documental d’un passat que no tornarà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.