Necrològiques

CULTURA

Mor Mark Gustafson, l’animador que va donar vida al Pinotxo de Guillermo del Toro

Plegats van guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació el 2022

L’animador Mark Gustafson (Portland), codirector de la reconeguda versió que Guillermo del Toro va fer de “Pinotxo” per Netflix (2022), va morir ahir als 64 anys d’un atac de cor. Els dos cineastes van compartir l’Oscar al millor film d’animació l’any passat. El nord-americà ja va ser el director d’animació d’un altre film de culte, “Fantastic Mr. Fox” de Wes Anderson on va treballar amb una llegenda de l’animació com Henry Selick. Del Toro s’ha acomiadat avui del seu amic en un emotiu missatge a les xarxes.

La trajectòria de Gustafson es va centrar principalment en la direcció de curtmetratges d’animació, des del seu debut el 1992 en l’especial televisiu Claymon Easter fins al seu últim curt el 2004 amb Joe Blow. Va dirigir en aquest gènere “Bride of resistor” i “Mr. Resistor”, obres que van cridar l’atenció d’Anderson i Del Toro. També va col·laborar a “Very Harold & Kumar Christmas” (2011) i The PJS (1999).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.