Necrològiques

COMUNICACIÓ

Mor Josep Maria Martí, històric corresponsal a Berlín durant la caiguda del mur

De la seva experiència a Alemanya va sorgir el llibre “El día que acabó el siglo XX”

El periodista Josep Maria Martí Font (Mataró, 1950) va morir ahir als 74 anys, segons ha confirmat el diari “El País”, mitjà on va treballar des del 1984 fins pràcticament la seva jubilació. Va ser reconegut sobretot per la seva tasca com a corresponsal a Berlín, des d’on va relatar la caiguda del mur i el final de la URSS i de la guerra freda. De la seva experiència d’aquells anys va escriure el llibre “El día que acabó el siglo XX” (Anagrama) i “Despúes del Muro, Alemania y Europa 25 años más tarde” (Galaxia Gutenberg).

Tot i que va estudiar Dret i Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona, Martí sempre va estar lligat a mitjans de comunicació. Va formar part de revistes alternatives com “Star”, “Ajoblanco” “Disco Express” o “Vibraciones” i va ser un dels membres fundadors de Ràdio 4. Va viure als EUA (1979-1984) on va ser guionista cinematogràfic i des d’on va col·laborar amb “Fotogramas”, “La Vanguardia” y “Cambio 16”, entre altres mitjans. A “El País” també va ser corresponsal a París i responsable de la secció de cultura. Com a docent va importar classes en el Master de Periodisme Internacional de la Universitat Pompeu Fabra.

En els últims anys va mostrar-se crític amb el procés independentista ja que donava per fet que trencava la idea d’una Espanya federal, un projecte que havia defensat en el llibre “La España de las ciudades”. Va acusar els líders independentistes de formar part, segons ell, dels moviments populistes europeus.

La seva cerimònia de comiat tindrà lloc dijous al tanatori Roda de Dalt de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia