Necrològiques

CULTURA

A l’Òscar Bonany, ‘in memoriam’

L’Òscar pertany a una generació de joves que va començar la seva activitat cultural quan Girona ja havia consolidat la renovació del seu patrimoni institucional després del franquisme, amb els dos auditoris –el de la Devesa i el de la Mercè–, la renovació del conservatori i l’escola de música, després dels anys de recuperació posteriors al franquisme.

Quan Música Antiga de Girona va presentar el seu primer concert, un diumenge de maig de l’any 2000, a la catedral de Girona, l’Òscar ja hi era com a un jove contratenor barroc acabat d’arribar del conservatori de Tolosa. Un luxe. Així va començar una etapa de col·laboració que ha durat fins al seu darrer dia.

Els primers anys com a contratenor amb actuacions de tota mena i amb els sis CD. Els CD posteriors van portar l’arribada de directors de música barroca professionals que van renovar les veus solistes, i aleshores la col·laboració de l’Òscar va consistir principalment en les transcripcions de les partitures originals i la col·laboració en l’edició en format imprès de les partitures.

La notable qualitat d’aquesta col·laboració musical durant gairebé 25 anys va coincidir amb actuacions en moltes altres entitats musicals, com ara La Cantoria, d’entre moltes altres, opció musical ben singular per a un llicenciat en geografia.

La sala de la cerimònia de comiat ha estat plena, amb molta gent dreta, amb molts amics guanyats en els diferents àmbits culturals on ha estat actiu, al llarg d’una vida tan plena com prematurament estroncada.

Descansi en pau.

(*) President de Música Antiga Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia