Necrològiques

CULTURA

Mor Dorothy Bromiley, coneguda actriu anglesa dels cinquanta i els seixanta

Va ser dona de Joseph Losey, conegut cineasta en la llista negra de McCarthy

L’actriu britànica Dorothy Bromiley (Manchester, 1930), coneguda als anys cinquanta i seixanta per la seva participació en pel·lícules i sèries populars d’aquells anys, ha mort als 93 anys, segons ha publicat el diari The Guardian.

Va participar en una de les comèdies de més èxit dels cinquanta al seu país, Es grande ser joven (1956), dirigida per Cyril Frankel. Abans havia provat fortuna a Hollywood en una altra comèdia romàntica The girls of pleasure island (1952) d’Alvin Ganzer i F. Hugh Herbert. El 1956 va aconseguir un dels seus grans papers en el film de Gordon Parry A touch of the sun.

El 1956 va conèixer i es va casar amb el prestigiós director nord-americà Joseph Losey, exiliat a Londres per trobar-se en la llista negra de senador McCarthy als EUA. Aquest li va donar un petit paper en un dels seus films més coneguts El servent (1963), un drama escrit per Harold Pinter i protagonitzat per Dirk Bogarde. Aquell mateix any la parella es va separar.

Durant els cinquanta, els seixanta i els setanta l’actriu va participar en nombroses sèries de la televisió britànica abans de retirar-se el 1977. Es va ajuntar amb l’actor Brian Phelan, mort també fa uns dies, i es va convertir en una autoritat sobre la història del treball de costura domèstic, del qual en va escriure uns quants llibres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.