Necrològiques

CULTURA

Mor Colin Gibb, el cantant que va fer d’‘Agadoo’ la “pitjor cançó de la història”

El seu grup, Black Lace, va actuar al festival d’Eurovisió del 1979

  • Colin Gibb.
  • VÍDEO: Agadoo (Black Lace)

El músic britànic Colin Gibb, vocalista i guitarrista del grup de pop Black Lace, ha mort als 70 anys, segons ha confirmat la seva dona a mitjans del seu país. La banda és coneguda sobretot per l’èxit que van protagonitzar amb el tema Agadoo, una versió ballable d’un antiga cançó francesa del 1970. Va vendre més d’un milió de singles arreu del món, tot i que la BBC no la va incloure en la seva llista de cançons per considerar-la una “broma”.

El 2003 una sèrie de crítics musicals van votar Agadoo com “la pitjor cançó de tots els temps” a la revista Q. Va ser qualificada de “magníficament terrible.” El 2000 el web Dotmusic la va col·locar en el quart lloc entre els pitjors temes pop de la història. Amb tot, etl tema va ser un èxit no només a Europa, també a Sud-àfrica i Austràlia. El 2015 el cantant va fer una nova gravació de la cançó

Abans de gravar aquesta cançó Gibb i els seus companys ja eren prou coneguts. El 1979 van ser escollits per la Gran Bretanya per participar al festival d’Eurovisió amb la cançó Mary Ann. Van ser setens. El 1983 va tornar a sonar a la ràdio amb un Superman, que va ser el número 9 a les llistes britàniques. El 1997 havia fet la seva pròpia versió de Macarena.

En els últims anys havia viscut a les Illes Canàries i, de fet, el passat 13 de maig ell mateix va anunciar que es retirava després d’una última actuació a un complex hoteler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia