Necrològiques

societat

Mor Corina Mestre, actriu i defensora de la revolució cubana

Corina Mestre, reconeguda actriu cubana i defensora del règim castrista, va morir el passat dissabte a la Havana a l’edat de 86 anys a causa d’un càncer, segons informa el mitjà cubà Diario de Cuba.

Nascuda el 1954, des de nena va mostrar interès per la poesia i l’actuació recitant ja en públic versos del cubà José Martí. Va dur a terme els estudis d’interpretació a l’Institut Superior d’Art de Cuba on es va graduar el 1981 en Arts Escèniques. Més endavant, el 1984 va entrar com a professora auxiliar a l’Institut Superior d’Art de Cuba, el 1989 va passar a professora titular fins al 2005, en aquest període va arribar a exercir com a cap de la Càtedra d’Actuació. També va impartir classes a l’Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños on va impartir tallers de direcció d’actors i direcció escènica.

Mestre va ser una polifacètica actriu amb dots per a la comèdia i el drama. Va treballar en moltes produccions escèniques i audiovisuals, tant de cinema com de televisió i ràdio. Entre molts altre premis, va obtenir el 2015 el Premi Nacional d’Ensenyament Artístic i el 2022 el Premi Nacional de Teatre.

En paral·lel a la seva trajectòria artística, va estar compromesa amb els valors de la Revolució cubana i va participar en multitud d’actes commemoratius entre els quals destaca la seva enèrgica declamació a la Plaça de la Revolució a l’acte de comiat de les cendres de Fidel Castro o la declamació del poema de Fidel de Juan Gelman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia